Λαβρόφ: Λεπέν και Τραμπ δεν είναι λαϊκιστές, αλλά ρεαλιστές

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 Μαρ 2017 - 12:26

Τελευταία Ενημέρωση: 09:28

sergkei-labrof

Η υποψήφια της Ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια κατά της παγκοσμιοποίησης», εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένοι στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης», πρόσθεσε.

Η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει αντιευρωπαϊκές και λαϊκιστικές δυνάμεις στις εκλογές που διεξάγονται στις χώρες της Δύσης. Το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία, έχει εκφραστεί με θερμά λόγια τον πρόεδρο της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο