Ο Tζιμ Γιαννόπουλος στο τιμόνι της Paramount Pictures

jim-giannopoulos

Ο Tζιμ Γιαννόπουλος έκλεισε τελικά συμφωνία με τη Viacom και θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures (της Viacom). Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαρτίου.

Οπως όλα δείχνουν, πρόταση στον Γιαννόπουλο είχε κάνει και η Sony Pictures προκειμένου να αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής, Μάικλ Λίντον, ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος διετέλεσε για περίπου 25 χρόνια (μέχρι το 2016) πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox, με τεράστιες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον.

Το 2016 ήταν ιδιαίτερα κακή χρονιά για την Paramount. H εταιρεία έχασε περίπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Μπραντ Γκρέι. Αντικαθιστώντας τον Γκρέι με τον Γιαννόπουλος, η Viacom δίνει στον δεύτερο πλήρη εξουσία για τις ταινίες που κοστίζουν μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γιαννόπουλος είναι δεύτερης γενιάς ελληνο-αμερικανός, με τριακονταετή πείρα σε όλα τα οπτικοακουστικά μέσα. Θεωρείται από τα κορυφαία στελέχη στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, στον τομέα των μέσων και των νέων τεχνολογιών.

Στα βραβεία Cinema Con 2015 κέρδισε τον τίτλο «Pioneer of the Year» (πρωτοπόρος της χρονιάς).

Θα έχει πάντως μεγάλο έργο μπροστά του για την ανάκαμψη της Paramount, η οποία έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση μεταξύ των μεγάλων, σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς, τα τελευταία χρόνια.