Καλαφάτης: Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με ανθρώπους που δεν έχουν πληρωθεί για εργασία την οποία παρείχαν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 Μαρ 2017 - 15:23

Τελευταία Ενημέρωση: 10:24

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

«Για άλλα και για άλλα, ο δήμαρχος μιλάει για επαφές του με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης. Αυτό το ζήτημα, που αφορά ζωτικά συμφέροντα συνανθρώπων μας, πρέπει να το θέσει πρώτο στην ατζέντα από όλα τα άλλα ζητήματα, όταν συναντηθεί, αύριο, με τον πρωθυπουργό. Αν υπάρξει μία λύση, θα ‘ρθει από την κυβέρνηση»!

Την πρόταση αυτή, αλλά και την πρόταση εφαρμογής, «κατά γράμμα», της εργατικής νομοθεσίας, κατέθεσε για το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, των οποίων το ένταλμα πληρωμής επεστράφη από την πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί σε αυτό το σημαντικό θέμα. Και –κυρίως- ειλικρινείς και να μην παρασυρόμαστε. Είναι πολύ εύκολο να πούμε κουβέντες του αέρα και να εισπράξουμε το χειροκρότημα ανθρώπων, που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν να πληρώσουν τα προς το ζην. Οφείλουμε, όμως, στις οικογένειές τους, να είμαστε ειλικρινείς», υπογράμμισε.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «είναι αυτονόητο δικαίωμα του εργαζόμενου να πληρωθεί για την εργασία που παράσχει» και επισήμανε πως «οποιαδήποτε απόφαση για εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, θα περάσει πάλι από την πάρεδρο. Πάλι θα υπάρχει το θέμα της συνταγματικότητας μιας τέτοιας πράξης».

Για τον επικεφαλής των «Εντάξει», λύση στο θέμα μπορεί να δώσει η κυβέρνηση: «Ας είμαστε σοβαροί. Δεν είναι ούτε τι θέλει η μείζων αντιπολίτευση, ούτε τι θέλει η ΚΕΔΕ. Τα προβλήματα τα επιλύει η εκάστοτε κυβέρνηση. Δε θα κάνω κριτική στην απόφαση, που βρίθει συνταγματικών προβλημάτων. Οι πάρεδροι δεν ενεργούν από το μυαλό τους. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όμως το θέμα σήμερα είναι πώς μπορούμε να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα στους ανθρώπους αυτούς».