Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε το Παραολυμπιονίκη του Ρίο Δημήτρη Ζησίδη

paraolibionikis

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε το Σάββατο 1 Απριλίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου, τον Συνδημότη μας Παραολυμπιονίκη του Ρίο Δημήτρη Ζησίδη, παρουσία της οικογένειάς του, του προπονητή του, συμμαθητών και φίλων του και πλήθους κόσμου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η επίσημη ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Παπάγου στη γενέτειρα του Παραολυμπιονίκη στο Ελευθέριο Κορδελιό, σε “ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΙΔΗ”.

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τον Δήμο μας! Είναι ημέρα γιορτής, ημέρα συγκίνησης και ημέρα έμπρακτης απόδειξης ότι αυτός ο δήμος ξέρει να τιμά τα παιδιά του. Τους πρωταθλητές της ζωής, τους ανθρώπους με μεγαλείο και δύναμη ψυχής που δεν το βάζουν κάτω ποτέ, που ξέρουν να μάχονται και να κερδίζουν. Με βαθιά λοιπόν συγκίνηση τιμούμε τον συνδημότη μας Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Ζησίδη! Τον πραγματικό μαχητή και τον νικητή της ζωής, που μας γέμισε περηφάνια και συγκίνηση όχι μόνο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά γιατί απέδειξε ότι η θέληση παρά τις όποιες δυσκολίες όλα τα νικά”  τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, εξαίροντας το ήθος, το πείσμα και τη μαχητικότητα του αθλητή που κατάφερε να κάνει υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα.

“Η Νίκη του Δημήτρη Ζησίδη είναι μια γροθιά στο στομάχι όλων μας, αρκεί να βάλουμε τον εαυτό μας να καθίσει στο δικό του καρότσι, γιατί τότε μόνον μπορούμε πραγματικά να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος και το μεγαλείο της Νίκης του. Και αντ’ αυτού δυστυχώς -η ζωή του εν έτη 2017- είναι επιβαρυμένη από προκαταλήψεις, ταμπού και στερεότυπα κοινωνικής απαξίωσης και ρατσισμού για τη διαφορετικότητα του και η καθημερινότητα του γεμάτη εμπόδια πρόσβασης και νοοτροπίας»  υπογράμμισε στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Χατζηβρέττας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα συγκινητικό βίντεο όπου προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία, τα μαθητικά χρόνια του Παραολυμπιονίκη καθώς και από τη συμμετοχή του σε  αγώνες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Προπονητής του Δημήτρη Ζησίδη κ. Λάζαρος Στεφανίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη στήριξης των Αθλητών με ειδικές ανάγκες ενώ αναφέρθηκε στο δύσκολο και απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα και στη μεγάλη προσπάθεια του Παραολυμπιονίκη.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι φίλοι και οι συμμαθητές του Παραολυμπιονίκη, με την κ. Αναστασία Ζέκου να μοιράζεται από το βήμα συγκινητικές στιγμές από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του αθλητή.

Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του Παραολυμπιονίκη από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα, ενώ τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Χατζηβρέττας στον αρχιτέκτονα των Εθνικών Επιτυχιών, τον  Προπονητή  του Δημήτρη Ζησίδη κ. Λάζαρο Στεφανίδη.