Καλαφάτης: Πληθαίνουν τα συμπτώματα Βενεζουελοποίησης της Ελλάδας

kalafatis-electra

«Πληθαίνουν διαρκώς τα συμπτώματα βενεζουελοποίησης της Ελλάδας, που οφείλονται, όχι στα μνημόνια, αλλά σε πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρόσχημα τα μνημόνια».

 

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια σημερινής συνάντησης με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε πως «ο τρόπος που χειρίζεται η κυβερνηση τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, θυμίζει το αργό βράσιμο του βατράχου με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας εξελίσσεται βήμα-βήμα, αφού κάθε τοσο προστίθεται κάτι ακόμα με ρυθμό σχεδόν υπνωτιστικό».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα συμπτώματα της …Βενεζουελοποίησης της Ελλάδας που ίσως οραματίζεται ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλονται σε έναν συνδυασμό ανικανότητας και ιδεοληπτικών εμμονών. Τα συμπτώματα πληθαίνουν και εξαπλώνονται οριζόντια σε όλους τους τομείς. Οι ελλείψεις βασικού υγιειονομικού υλικού σε νοσοκομεία ήταν το πρώτο πασιφανές καμπανάκι. Τώρα έρχονται και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και εμβόλια, που θέτουν εκτός εφαρμογής ακόμα και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Αν αυτά δεν είναι τριτοκοσμικά συμπτώματα, ποια θα ήταν; Δεν μιλάμε για ελλείψεις παροδικές λόγω κάποιας απεργιακής κινητοποίησης. Μιλάμε για παγιωμένο φαινόμενο λόγω σταδιακής δομικής αποσάθρωσης της δυνατότητας του κράτους να εξασφαλίσει πλαίσιο ομαλότητας σε καθημερινές λειτουργίες της αγοράς, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αυτονόητες. Σ` αυτά τα συμπτώματα, προσθέστε κι εκείνα που μπορεί να μην έχουν τη ίδια διάσταση επειδή δεν έχουν την ίδια εμβέλεια και μαζικότητα οι επιπτώσεις τους, όπως οδικά έργα και υποδομές αθλητισμού υπό εγκατάλειψη, το διαλυμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, η αδυναμία αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων σε πολλά ζητήματα.»

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «Τσίπρας και Μπουτάρης είναι φτιαγμένοι από το ίδιο καλούπι» και εξήγησε: «Έχουν κοινό στοιχείο το λαϊκισμό. Λούμπεν λαϊκισμό ο ένας, ελίτ λαϊκισμό ο άλλος, αμφότεροι με φανταχτερό αμπαλάζ, ενός άδειου πακέτου.»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για το 2030, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε: «Τι 30, τι 40, τι 50… Ο δήμαρχος θέλει να μιλάμε αόριστα για το μέλλον για να μη μιλάμε συγκεκριμένα για το 2017, την αδυναμία του να διαχειριστεί μια χιονόπτωση, τους παράξενους διαγωνισμούς του δήμου και τα έργα που υπόσχεται και δεν υλοποιεί.»