Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις ληστειών και κλοπών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

kopela-astinomikos

Από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούνται επισταμένες αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υποθέσεων κάθε μορφής αδικημάτων.

 

Στο πλαίσιο των  ερευνών αυτών, προέκυψαν τα ακόλουθα:

·         Εξιχνιάσθηκαν (2) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών στο κέντρο της πόλης

Συνεχιζόμενης της έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, έπειτα από τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού για ληστεία που διέπραξε βραδινές ώρες της 01-04-2017 (σχετ. το από 03-04-2017 Πρωινό Ενημερωτικό Δελτίο της Υπηρεσίας μας), προέκυψε ότι, ο δράστης, λίγο πριν τη σύλληψή του, προέβη σε δύο επιπλέον περιπτώσεις ληστειών στο κέντρο της πόλης, σε βάρος ισάριθμων νεαρών, από τους οποίους αφαίρεσε  με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

·             Εξιχνιάσθηκαν περίπτωση ληστείας και απόπειρας ληστείας στην περιοχή της Άνω Πόλης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού (έγκλειστου σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων), ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Μαρτίου του 2015, μαζί με συνεργό του αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, από 25χρονο, ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας, διότι τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, εισήλθε μαζί με συνεργό του σε καφενείο στην  περιοχή της Άνω Πόλης και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του καφενείου, πλην όμως η διέλευση αστυνομικού δικύκλου πλησίον του καταστήματος απέτρεψε την πράξη τους.

 

·             Εξιχνίαση κλοπής αυτοκινήτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, ο οποίος, αρχές Νοεμβρίου του 2016, αφαίρεσε από την περιοχή των Αμπελοκήπων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο τέλη του ίδιου μήνα.

 

·             Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, διότι πρωινές ώρες της 15-03-2017, εισήλθε σε γραφείο εταιρείας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.