επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Αμπελοκήπων στο Δήμο Stari Grad Βελιγραδίου

17883567_1725700610789980_6595011476424635984_n (2)

Πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 07/04 έως τη Δευτέρα 10/04 επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου στο Δήμο Stari Grad Βελιγραδίου. Την αντιπροσωπία αποτελούσαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος Μανωλόπουλος, Καθαριότητας κ. Γιώργος Κατζικάς, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κυριλλίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου. Η επίσκεψη στο Δήμο της Σερβικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Stari Grad κ. Marko Bastac (ο οποίος είχε επισκεφθεί με αντίστοιχη αντιπροσωπία το δήμο μας τον περασμένο Δεκέμβριο) επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Δήμου (Slava Cveti) την Κυριακή 09/04.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο, συζήτηση με το Δήμαρχο κ. Bastac και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τρόπους διεύρυνσης και συνέχισης της συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων ενώ το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Kαθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα χορωστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κκ Ειρηναίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου και στο Μνημείο της Παράδοσης των Κλειδιών της πόλης (στο σημείο όπου οι Oθωμανοί παρέδωσαν τα κλειδιά όλων των φρουρίων στον πρίγκηπα της Σερβίας Μιχαήλ Ομπρένοβιτς το 1876) και η τελετή εγκαινίων της έκθεσης Jevremova.

Στις 28/10/1993, ο πρώην δήμος Αμπελοκήπων, αδελφοποιήθηκε με το δήμο Στάρι Γκραντ Βελιγραδίου (Σερβία) υπογράφοντας το σχετικό  σύμφωνο φιλίας – συνεργασίας. Διαμέσου αυτής της αδελφοποίησης οι δύο δήμοι ανέλαβαν επίσημα την υποχρέωση να αναπτύξουν βαθιές και σταθερές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η διαδικασία επαναενεργοποίησης της αδελφοποίησης με το σημερινό δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, πλέον, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα και θερμά στην πρόταση για την αναθέρμανση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων. Οι ανταλλαγή επισκέψεων των αντιπροσωπιών των δύο δήμων μαρτυρά ακριβώς αυτό το κλίμα αναθέρμανσης.