«Τιμές φαρμάκων για τις ρυζοκαλλιέργειες και εξαγωγές ρυζιού»

dimitris-mardas2

Στο πλαίσιο της προσπάθειας με σκοπό την δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος υπέρ των ρυζοκαλλιεργητών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’  Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας συνεχίζει τις επαφές με κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Οι συζητήσεις εδώ και καιρό με την εταιρία BASF, βασικό προμηθευτή φυτοφαρμάκων, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σύντομα, στη μείωση των τιμών δυο φαρμάκων της, του Basagran, (αρκετά σημαντική) και του Pulsar.

Oι εξαγωγές ρυζιού, όπως και άλλων επιλεγμένων προϊόντων, βρίσκονται στο επίκεντρο του 4ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων που διοργανώνεται στις 22-23 Μαΐου 2017, στην Καβάλα, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την BASF.

Σημειώνεται τέλος ότι λόγω των χαρακτηριστικών του ρυζιού της περιοχής της Χαλάστρας (που παράγεται σε υφάλμυρα νερά, στοιχείο που το κάνουν να ξεχωρίζει), το προϊόν αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ’ ότι αφορά τη δημιουργία ενός  Brand name, ικανού να προωθήσει ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές στη Γερμανία και όχι μόνο.