Καλαφάτης: Πανικός και απελπισία στη διαλυμένη Πρωτοβουλία

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχετικά με την ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, που αναφέρεται στην κριτική η οποία ασκήθηκε από τους συμβούλους των «Εντάξει» κατά τη συζήτηση του θέματος της υπογραφής Μνημονίου με την Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

 

«Πανικό κι απελπισία αποπνέει η ανακοίνωση της “διοίκησης” του δήμου Θεσσαλονίκης, για την κριτική που άσκησαν οι “Εντάξει” στην άκαρπη προσπάθεια του δημάρχου και των αντιδημάρχων του να συντάξουν ένα σωστό μνημόνιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και να το “περάσουν” ακόμη και από τους συμβούλους της διαλυμένης παράταξής τους.

Το ότι η “διοίκηση” απέσυρε το θέμα, τα λέει όλα. Είναι άλλο ένα δείγμα των κλυδωνισμών τόσο της “Πρωτοβουλίας” όσο και της “διοίκησης”, που προέρχονται από την συνεπή και σθεναρή αντιπολιτευτική στάση μας. Μάλιστα, επειδή χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να αντιδράσουν στα επιχειρήματά μας, δεν κατάφεραν, στις 196 λέξεις της απάντησής τους, να δώσουν έστω και μία εξήγηση επί της ουσίας του θέματος, ή για την αναδίπλωσή τους.

ΥΓ: Καταλαβαίνουμε τη νευρικότητά τους, επειδή με τη σοβαρή μας αντιπολίτευση τους οδηγήσαμε σε αδυναμία να διατηρήσουν την ενότητα στην παράταξή τους ακόμη και σε απλά ζητήματα, όπως η σύνταξη μιας Κανονιστικής Διάταξης για τραπεζοκαθίσματα. Ελπίζουμε στο υπόλοιπο της θητείας τους να λύσουν, έστω ένα, πρόβλημα της πόλης».