ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ

kke1--3-thumb-large

Την Παρασκευή 5 Μάη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, με το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ Νίκο Σοφιανό.

Στη συνάντηση τα μέλη της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αναφέρθηκαν στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που θα αφορά στον αποκαλούμενο «Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης». Μεταξύ άλλων, τονίστηκε, από πλευράς τους, η αρνητική εξέλιξη, που θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο, με βάση την οποία ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας θα αποφασίζει για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, Σχολών ακόμα και Ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι το επικείμενο νομοσχέδιο, όποια μορφή και αν πάρει τελικά, θα είναι ενταγμένο στη στρατηγική στόχευση για τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο που καθόρισε και ο νόμος-πλαίσιο (Νόμος Διαμαντοπούλου). Στόχος του θα είναι η περαιτέρω εμπλοκή των επιχειρήσεων και η ενίσχυση της κινητικότητας και των προγραμμάτων κατάρτισης.