Καλαφάτης: Πόσα θες να μας τρελάνεις, δήμαρχε;

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα».  Αυτό τόνισε, πριν από λίγο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις: Στην υπόθεση της διεκδίκησης της Α Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στο θέμα του Χριστουγεννιάτικου Στολισμού.

 

Για την περίπτωση της Α Προβλήτας, επικαλέστηκε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της συνεδρίασης της 20 Νοεμβρίου 2016, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού μίλησε για «κοροϊδιλίκι από τον Τσίπρα», ενώ σε συνέντευξή του, στις 7 Μαΐου 2017, δηλώνει: «Δε με έχει γελάσει καθόλου ο Τσίπρας. Γιατί να ενδιαφέρομαι για το ιδιοκτησιακό; Για να πληρώνω ΕΝΦΙΑ;».

 

Για την περίπτωση του Χριστουγεννιάτικου στολισμού επικαλέστηκε την τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27 Μαρτίου 2017, όπου «προκαλούσε τις παρατάξεις να καταθέσουν προτάσεις εγκαίρως».

 

«Πόσα θες να μας τρελάνεις, δήμαρχε; Οι “Εντάξει” δε λέμε, σε κάθε συνεδρίαση, να τοποθετηθεί ένα δένδρο και μία Φάτνη σε κάθε δημοτική κοινότητα; Δε λέμε για Χριστουγεννιάτικο δένδρο και Φάτνη κι ένα καραβάκι στην πλατεία Αριστοτέλους; Αλλά και με το λιμάνι; Σα να μη συνέβη τίποτα. Αλλαγή πλεύσης 100%, λες και ήταν άλλος δήμαρχος πριν έναν χρόνο», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Και πρόσθεσε:

 

«Έχω κουραστεί να αναδεικνύω την αναξιοπιστία του δημάρχου για σοβαρά θέματα. Ο ίδιος άνθρωπος λέει άλλα πράγματα την μια κι άλλα την άλλη».