ΚΚΕ: Ο Τσίπρας εμπαίζει τους πυροσβέστες

kke1--3-thumb-large

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας είναι προκλητικές και αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού προς το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και προς το λαό, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
«Ξέχασε» να πει ότι η κυβέρνησή του διεύρυνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πυροσβεστών, με την καθιέρωση τεσσάρων κατηγοριών, μόνιμους, πενταετούς θητείας, τριετούς θητείας, συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών. Επίσης, η κυβέρνηση μείωσε ακόμη περισσότερο τη δύναμη του προσωπικού μετακινώντας, ξεσπιτώνοντας επτακόσιους περίπου πυροσβέστες για τη στελέχωση των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Fraport, καθώς και των ιδιωτικών οδικών αξόνων, χωρίς καμιά φροντίδα για την διαμονή τους.
Ακόμη ο κ. Πρωθυπουργός «ξέχασε» να αναφέρει ότι οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένες για το 2017, σε σχέση με αυτές του 2016, κατά 1.400.000 για ιματισμό, 150.000 για υπόδηση, 1.000.000 για ελαστικά αυτοκινήτων και 1.570.000 μειωμένες οι δαπάνες για την αμοιβή των συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών.
Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν εκδηλωθεί ο πρώτες καταστρεπτικές πυρκαγιές, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.