Νέα επίθεση Παναγούλη σε Τόσκα: Ξεφτίλα και ντροπή

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 Ιούλ 2017 - 18:43

Τελευταία Ενημέρωση: 18:43

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στρατηγό Νίκο Τόσκα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.
Ο κ. Παναγούλης είπε πως ο κ. Τόσκας υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τη χούντα και αυτή τη στιγμή είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πως το ανέχονται αυτό ο κ. Μηταφίδης, οι αληθινοί αντιστασιακοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε ο κ. Παναγούλης και πρόσθεσε πως το 1971 μπήκε στην Ευελπίδων ο κ. Τόσκας, τη στιγμή που αν δεν ήσουν χουντικός, όχι στην Ευελπίδων, ούτε νερουλάς σε ακριτικό νησί δεν έμπαινες.
Παράλληλα, ο κ. Παναγούλης κατηγόρησε κ. Τόσκα, ότι λέγοντας ψέματα πως ήταν αντιστασιακός, τη στιγμή που υπηρετούσε τυφλά τη χούντα, προσβάλλει τη μνήμη του Μήνη, του Μουστακλή και των άλλων αληθινών αντιστασιακών. Ο κ. Παναγούλης χαρακτήρισε ξεφτίλα και ντροπή τους ισχυρισμούς Τόσκα.
Ο Στάθης Παναγούλης ζητεί να του παραδωθούν οι φάκελοι των αδερφών του Γιώργου και Αλέξανδρου, της μητέρας του, αλλά και ο δικός του. Ο κ. Τόσκας αρνείται να παραδώσει τους φακέλους, καθώς τους χαρακτηρίζει απόρρητους. Ο κ. Παναγούλης κατηγόρησε τον κ. Τόσκα ότι δεν δίνει τους φάκελους γιατί καλύπτει φίλους του χουντικούς αξιωματικούς, που ενδεχομένως ευθύνονται για τον θάνατο του Γιώργου Παναγούλη.
Τέλος, ο κ. Παναγούλης ανέπτυξε διεξοδικά το χρονικό της εξαφάνισης του Γιώργου Παναγούλη, την εμπλοκή του Ισραήλ, τη σχέση του Αλέξανδρου Παναγούλη με τον Πολύκαρπο Γεωρκάτζη και το τραγικό τέλος του.