Ο ΒΟΥΛΕΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ & ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

lazaridis

«Ο τομέας της ενέργειας της χώρας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες που καθιστούν το θέμα της κατανομής των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εξαιρετικά κρίσιμο, με δεδομένο το γεγονός ότι οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη αποτελούν τη βάση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για την ακρίβεια, ο λιγνίτης αποτελεί το σημαντικότερο για την ελληνική οικονομία ενεργειακό καύσιμο. Σε αυτόν, άλλωστε, βασίστηκε ο εξηλεκτρισμός της χώρας και σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ σε συζήτηση στην Ολομέλεια, την οποία προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με σχετική επίκαιρη επερώτηση.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κατέθεσε προτάσεις με κατάλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες, θεωρώντας πως ο όμιλος της ΔΕΗ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που φέρνει ο ανταγωνισμός και η ευρωπαϊκή κλιματική πολιτική και να καταστεί δυνατότερη παραγωγικά, ξεπερνώντας τις όποιες ολιγωρίες, σφάλματα και παραλήψεις του παρελθόντος και καθιστώντας την πάλι εύρωστη οικονομικά.

«Σε αυτά, λοιπόν, επικεντρωνόμαστε, τόνισε, «αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στις ευθύνες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, των βασικών υπαιτίων σε διάφορες υποθέσεις κακοδιαχείρισης του ομίλου, όπως για παράδειγμα οι υποθέσεις των ENERGA και HELLASPOWER».

Οι άστοχες πολιτικές ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν βαριές επιπτώσεις στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Αντιθέτως, μέσα στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και παίρνοντας ως βάση ότι η πώληση μονάδων έχει επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τη Commission, με απόφαση η οποία επανέφερε σε ισχύ αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2008 και του 2009 σχετικά με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η μονοπωλιακή πρόσβαση της ΔΕΗ σε λιγνίτη, αλλά με προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων, η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει πνοή σε ένα όραμα με δυναμική προοπτική ανάπτυξης, μέσα σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό πρόγραμμα με αλλαγή νοοτροπίας, με κοινωνική ευαισθησία και με προσανατολισμό στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Η διείσδυση οργανωμένων συμφερόντων στον δημόσιο τομέα, στις δημόσιες επιχειρήσεις και σε οργανισμούς ειδικότερα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των δύο παλαιών συνεταίρων της Αντιπολίτευσης, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Κάθε προσπάθεια να απεμπλακούν από τις κατηγορίες, θα μας βρίσκει απέναντι.
Ακολουθεί σχετικό video: