ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

kke1--3-thumb-large

Η σημερινή συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ, σε τοπικό μέσο της Θεσσαλονίκης, έρχεται να επιβεβαιώσει το ήδη αυξανόμενο ενδιαφέρον των αμερικάνικων μονοπωλίων για την περιοχή της Β. Ελλάδας, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα παζάρια και ανταγωνισμοί ,σε σχέση με σημαντικά έργα υποδομής (ΟΛΘ, ΟΣΕ, οδικό δίκτυο), τον ορυκτό πλούτο και τις νέες διαδρομές για να περάσουν αγωγοί ενέργειας. Στοχεύει στην ενίσχυση των συμφερόντων του αμερικάνικου κεφαλαίου και μονοπωλίων, στον ανταγωνισμό τους με τα ρώσικα, κινέζικα, γερμανικά, γαλλικά κ.ά. μονοπώλια.
Επιδιώκει να εμπλέξει το λαό της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας στις αντιθέσεις των ισχυρών, που η ιστορία έχει αποδείξει ότι τις πληρώνουν οι λαοί ακόμα και με το αίμα τους. Για αυτό το λόγο η προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει πιο ενεργό ρόλο στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, η νεολαία, χρειάζεται να επαγρυπνούν όταν ακούν τα «γεράκια» να μιλούν για επενδύσεις.