Το τέλος του σχολικού αθλητισμού: η ευθύνη αποκλειστικά στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

kefalidou

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας μαζί με άλλους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ερώτησή τους αφορά στις πρόσφατες κινήσεις του Υπουργείου από τις οποίες διαφαίνεται η ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Σχολικού Αθλητισμού.

 

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τους λόγους που συνεχίζει να παραμένει ακέφαλη η αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείο Παιδείας, για το πώς αντιλαμβάνεται ο αρμόδιος Υπουργός το μέλλον του Σχολικού Αθλητισμού και με ποιες ενέργειες θα στηριχθεί ο συγκεκριμένος θεσμός από την Κυβέρνηση. Ερωτάται ο κ. Γαβρόγλου για ποιους λόγους δεν ενέκρινε τη μετακίνηση των μελών των Επιτροπών της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ώστε να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Σεμινάριο της παραπάνω Ομοσπονδίας.

 

Ας σημειωθεί ότι στη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού συμμετέχουν 95 χώρες. Είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) και μάλιστα ο Πρόεδρός της συμμετέχει στην Επιτροπή Ολυμπιακής Παιδείας της Δ.Ο.Ε. Η Ελλάδα μέχρι πέρσι συμμετείχε ανελλιπώς κάθε χρόνο στα παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια μας Κατερίνα Στεφανίδη, που ξεκίνησε τη λαμπρή της αθλητική πορεία στη Γυμνασιάδα του 2006, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Επιπλέον, η χώρα μας είναι και διοικητικά ισχυρή στη Διεθνή Ομοσπονδία με πέντε μέλη στις Τεχνικές Επιτροπές της και κυρίως με Έλληνα Αναπληρωτή Πρόεδρο.

Απορίας άξιο γιατί η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προσπαθεί να ακυρώσει έναν τόσο σημαντικό θεσμό.