ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΡΗ ΦΩΚΑ ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

fokas

Απαντήσεις σε δύο «καυτά» ζητήματα, που απασχολούν και επιβαρύνουν οικονομικά χιλιάδες Θεσσαλονικείς ζητά με ερωτήσεις του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς. Ο κ. Φωκάς θίγει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ευθύνονται για την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς, τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, καταδεικνύοντας παράλληλα μία πτυχή, που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή. Τον αφορά, άλλωστε, άμεσα το εν λόγω θέμα, δεδομένης της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του νυν προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, με το συνδυασμό «Βιοτεχνική Συμμαχία».

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει πως ο πολυσυζητημένος εξωδικαστικός συμβιβασμός σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να επικυρωθεί από… δικαστήριο, αναγκάζοντας επιχειρήσεις να μένουν μετέωρες για χρόνια περιμένοντας την απόφαση. Αποδεικνύεται, δηλαδή, πως στην πράξη ο εξωδικαστικός μηχανισμός μόνο εξωδικαστικός δεν είναι, αφού και πάλι οδηγεί τους επιχειρηματίες στις δικαστικές αίθουσες στο πλαίσιο μιας διαδικασίας με αμφίβολα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο κ. Φωκάς ζητά απαντήσεις και για την κατασκευή του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα χρόνο στην εξωτερική περιφερειακή και συγκεκριμένα  μεταξύ κόμβου Διαβατών και κόμβου ΤΙΤΑΝ. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων η λειτουργία διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα επιβαρύνει οικονομικά χιλιάδες άτομα που σήμερα μετακινούνται μέσω της εξωτερικής περιφερειακής προς την εργασία τους.