Λαφαζάνης και Χουντής στη Λισσαβόνα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Στη Λισσαβόνα θα βρεθούν ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής, για την 5η συνάντηση του Σχεδίου Β για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου 2017.

 

Το Σχέδιο Β αποτελεί μια πρωτοβουλία αριστερών και ριζοσπαστικών κομμάτων και οργανώσεων της Ευρώπης και ευρωβουλευτών της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), που ιδρύθηκε το 2015, ως μια απάντηση στην υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα και στα θεσμικά και οικονομικά πραξικοπήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ, ενάντια στις κυρίαρχες αποφάσεις του ελληνικού λαού.

 

Είναι μια πρωτοβουλία από δυνάμεις με ποικιλία απόψεων για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών, με στόχο τη συγκρότηση ενός αριστερού εναλλακτικού σχεδίου στην Ευρώπη που θα αμφισβητεί τις συνθήκες της ΕΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τη λιτότητα.

 

Ο Γραμματέας της ΛΑΕ θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στη συζήτηση «Πού πάμε από εδώ και πέρα. Ένα Σχέδιο Β για την Ευρώπη», μαζί με τους Catarina Martins (Συντονίστρια του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς), Eleonora Forenza (Ευρωβουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας), Marina Albiol (Ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας), Nicolas Galepides (συνδικαλιστής Γαλλία) και Nikolaj Villumsen (Βουλευτής, Κοκκινο-Πράσινη Συμμαχία Δανίας).

 

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ θα μιλήσει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στη συζήτηση «Διακυβέρνηση του Ευρώ και Χρέος: Τι είδους ρήξη με την ΕΕ/ΟΝΕ;», μαζί με τους Francisco Louca (Οικονομολόγο, Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας), Jens Holm (Βουλευτής, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας) και Sol Sanchez (Οικονομολόγο)

 

Εδώ θα βρείτε την ιστοσελίδα του Σχεδίου Β, με το πρόγραμμα:

Programme