ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (BINTEO)

lazaridis

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε, στις 13.10.2017, τίτλο: «Το ΔΝΤ δείχνει νέα μέτρα. Εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 θα είναι 2,2% του ΑΕΠ και δείχνει νέα μέτρα», την ίδια στιγμή που στο website της «Καθημερινής, είχε αναρτηθεί δημοσίευμα ως εξής: «ΔΝΤ: Αναθεώρηση στόχων και όχι μέτρα για το πλεόνασμα του 2018». Άραγε, ποιο από τα δυο λέει την αλήθεια;

Ο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε λόγο για «έκρηξη κιτρινισμού» .

Ακολουθεί η καταγγελία του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: “… Βγαίνει σήμερα η «Καθημερινή» και τι λέει στην πρώτη της σελίδα; Λέει: «Το ΔΝΤ δείχνει νέα μέτρα. Εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 θα είναι 2,2% του ΑΕΠ και δείχνει νέα μέτρα». Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής». Θα το καταθέσω για τα Πρακτικά.

Θα καταθέσω και αυτό, το οποίο είναι από το website της «Καθημερινής». Τι λέει εδώ; Λέει: «ΔΝΤ: Αναθεώρηση στόχων και όχι μέτρα για το πλεόνασμα του 2018». Δηλαδή, ποιο από τα δυο λέει την αλήθεια;

Αυτό, ξέρετε, θα κρεμαστεί στα μανταλάκια, θα περάσει όλος ο κόσμος και θα το διαβάσει. Τι κάνουν, όμως; Είναι αυτό που έχουμε πει πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο κατευθύνουν την κοινή γνώμη και τις μάζες.

Τους έχουν θορυβήσει βλέπετε σχόλια που κάνουν όλοι οι διεθνείς παράγοντες, που είναι θετικά. Και μάλιστα, όλοι αυτοί είναι παλιοί φίλοι δικοί τους και μάλιστα ήταν πολέμιοι αυτής της Κυβέρνησης. Πριν τις εκλογές του 2015 όλοι στις τοποθετήσεις τους και στις δηλώσεις που έκαναν συμβούλευαν, έμμεσα, τον κόσμο να ψηφίσει αυτά τα δυο κόμματα κι όχι τα δυο κόμματα της Συγκυβέρνησης.

Εδώ έχω και κάποιες δηλώσεις της Λαγκάρντ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία είπε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα. Θα σας πω τώρα γιατί διαβάζω τις δηλώσεις της Λαγκάρντ. Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν ζητά νέα μέτρα. Αυτή την Κυβέρνηση, ξέρετε, την πολεμάνε όλοι αυτοί οι οποίοι την περίοδο που κυβερνούσαν αυτά τα δύο κόμματα τροφοδοτούνταν με τα θαλασσοδάνεια, με τις διάφορες επιχορηγήσεις κλπ. Οπότε, τώρα έχουν λόγο να πολεμήσουν αυτή την Κυβέρνηση, γιατί αυτή η Κυβέρνηση νοικοκυρεύει τον τόπο, νοικοκυρεύει τα πράγματα”.

Ακολουθεί σχετικό video: