Πλήρης δικαίωση του Νότη Μαριά στις προβλέψεις του για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ (βίντεο)

marias

Πλήρης δικαίωση του Νότη Μαριά, στις προβλέψεις του, για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή, Νότη Μαριά, ο κ. Τσίπρας έλαβε μόνο υποσχέσεις και καλά λόγια, αλλά προσέφερε πολύ σημαντικά «δώρα» στις ΗΠΑ.

Απέτυχε πλήρως ο κ. Τσίπρας, επισημαίνει ο Νότης Μαριάς, αφού πήρε μόνον υποσχέσεις για επενδύσεις από τον κ. Τράμπ, ενώ ο ίδιος προσέφερε μια ιδιαίτερα μεγάλη «επενδυτική» συμφωνία, που θα βοηθήσει σημαντικά την Αμερικανική οικονομία και θα μειώσει την ανεργία στις ΗΠΑ.

Προχώρησε σε συμφωνία ύψους 2,4 δις δολαρίων για την αναβάθμιση των Ελληνικών F-16.

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να δώσει 2,4 δις δολάρια. Ο κ. Τραμπ, όμως, εκτός από καλά λόγια και φωτογραφίες, πόσα δις δολάρια θα δώσει στην Ελλάδα;

Επίσης, σύμφωνα με Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει την Ελλάδα δυνητικό αγοραστή Αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο σύμφωνα με τον Νότη Μαριά είναι ακριβότερο κατά 20%, από τις ισχύουσες τιμές της αγοράς και υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί στην Ελλάδα ότι και στη Λιθουανία. Να πληρώνουν δηλαδή οι Έλληνες καταναλωτές επιδότηση 20%, για την αγορά του Αμερικανικού αερίου.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», προέβλεψε επίσης στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ και στην εκπομπή της Φαίη Μαυραγάνη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, στις 13/10/2017 και στις 8/10/2017 αντίστοιχα ότι ο κ. Τσίπρας θα ανανεώσει την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στις ΗΠΑ και δεν θα πάρει κανένα αντάλλαγμα.

Δυστυχώς, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δικαιώθηκε, γιατί όχι μόνο δρομολογείται η ανανέωση της παραχώρησης, αλλά σύμφωνα με το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε η επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της βάσης στη Σούδα και η  κατασκευή δεύτερης βάσης στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είχε εγκαίρως προβλέψει, μιλήσει και προειδοποιήσει, για τον «ενδοτικό» χαρακτήρα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ.

Ο Νότης Μαριάς, είχε επισημάνει στην εκπομπή της Φαίη Μαυραγάνη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ε και στην εκπομπή Αιμίλιου Λιάτσου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, στις 8/10/2017 και στις 13/10/2017 αντίστοιχα ότι «δεν πρέπει να αρκεστούμε στα καλά λόγια γιατί φοβάμαι ότι αυτό που θέλουν σήμερα οι Αμερικανοί είναι να μας πουλήσουν τα όπλα, να κρατήσουν τη βάση στη Σούδα και γενικώς να πούνε, μόνον, καλά λόγια».

Αφού εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κόμματος του, για την παραχώρηση της βάσης  της Σούδας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι εάν την παραχωρήσουν, ας πάρουν, τουλάχιστον, σημαντικά ανταλλάγματα.

Ποια είναι, όμως, τα συγκεκριμένα ανταλλάγματα, που πήρε ο κ. Τσίπρας, για την παραχώρηση της βάσης της Σούδας;

«H συμφωνία αυτή θα πρέπει να πληρωθεί αδρά από τους Αμερικανούς», είχε επισημάνει ο Νότης Μαριάς, «η Σούδα είναι μια βάση, που μπορούν να ελλιμενιστούν άνετα τα αεροπλανοφόρα και είναι στρατηγικής σημασίας».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» υπενθύμισε, επίσης, ότι «το Νοέμβριο του 2015 είχε αποκαλύψει τα σχέδια των ΗΠΑ για εξαγωγή LNG από το Τέξας στην Αλεξανδρούπολη» και συνέχισε «το υγροποιημένο αέριο θα έρχεται με καράβια Ελλήνων εφοπλιστών, από το Τέξας μέχρι την Αλεξανδρούπολη, μετά θα γίνεται αέριο και θα πηγαίνει και μέχρι τη Βουλγαρία Ρουμανία.

Να πούμε, όμως, ότι αυτό το αέριο είναι πανάκριβο. Είναι 20% πιο ακριβό από τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και εάν δεν προσέξουμε θα συμβεί ότι και στη Λιθουανία, που πληρώνουν οι καταναλωτές επιδότηση 20% για την αγορά του αερίου».

Επισυνάπτεται βίντεο των συνεντεύξεων του Νότη Μαριά