ΚΚΕ: «Κολλεγιές» του δήμου με τους Νατοϊκούς φονιάδες

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλουμε την απαράδεκτη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του Στρατηγείου του Γ’ ΣΣ/NRDC-GR.

 

Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση δίνει κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εμπλέκοντας τη χώρα ακόμη βαθύτερα στα επικίνδυνα NATOϊκά πολεμικά σχέδια στην περιοχή, η εν λόγω συμφωνία που συνάπτει η διοίκηση του δήμου αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του δήμου μας.

 

Είναι γνωστός ο ρόλος του περίφημου NATOϊκού στρατηγείου (ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps – Greece) που εδρεύει στο Γ’ Σώμα Στρατού, ως «Κέντρου Ταχείας Αντίδρασης» έτοιμου να συνδράμει ενεργά στη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων της νατοϊκής συμμαχίας. Η παρουσία του στην πόλη μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων, κάτι που μόνο δεινά και κινδύνους επιφυλάσσει για το λαό μας.

 

Ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να συνάπτει «μνημόνια συνεργασίας», για κοινές «κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις», με τους νατοϊκούς δολοφόνους των λαών. Τέτοιου είδους «κολλεγιές» επιχειρούν να εξωραϊσουν στα μάτια του κόσμου τον ιμπεριαλιστικό-φονικό χαρακτήρα της NATOϊκής συμμαχίας ως όργανο επιβολής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Τεράστιες ευθύνες, πέραν της διοίκησης του δημάρχου Ιγν. Καϊτεζίδη, φέρουν και οι δημοτικές παρατάξεις Αντωνούδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νυφούδη (Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ) που υπερψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την κατάπτυστη αυτή συμφωνία.

 

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ και οι παρατρεχάμενοι του δεν έχουν καμία θέση στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι ιμπεριαλιστές ήταν και είναι ανεπιθύμητοι!

 

Καλούμε το λαό του δήμου μας να καταδικάσει την προκλητική αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής.