Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

parelasi

Γιορτάστηκε στο ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, η 77η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία, στη μνήμη εκείνων των επωνύμων και ανωνύμων Ελλήνων, που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους, στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των φορέων της περιοχής, τιμήθηκε το θρυλικό ΟΧΙ, το αθάνατος έπος των Ελλήνων κατά των κατακτητών.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Γεωργίου,  ακολούθησαν επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη όλων εκείνων των επωνύμων και ανωνύμων που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας, εκφωνήσεις πανηγυρικών,  κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, τοπικών συλλόγων, πολιτικών κομμάτων  και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις παρελάσεις μαθητών και πολιτών στις τρεις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Αγνώστου Στρατιώτη και Πολυτεχνείου Ευκαρπίας.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης τίμησε τις εκδηλώσεις στην Σταυρούπολη και μετά το τέλος της παρέλασης  συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα τη σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν για τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας

Συγκίνησαν οι εκπαιδευτικοί που εκφώνησαν τους πανηγυρικούς της ημέρας και απευθυνόμενοι στη νεότερη γενιά, έστειλαν ηχηρό μήνυμα, συμβουλή ζωής του δασκάλου

«Σταθείτε ευλαβικά απέναντι στην Ιστορία της γενιάς του 1940 και αν θέλετε να τους τιμήσετε πραγματικά, δώστε μια μυστική υπόσχεση που να΄ναι και δέσμευση προσωπική. Να προχωράτε στη ζωή σας χωρίς λιποταξίες μπροστά στο καθήκον της κάθε μέρας, χωρίς εκπτώσεις στα ιδανικά σας. Πάντα με αξιοπρέπεια και λεβεντιά. Με όρθια πάντα την ψυχή…»