«Τέρμα τα μισόλογα για τις Φυλακές Νικηφόρου! Ας απαντήσει επιτέλους το Υπουργείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα»

kefalidou

Ερώτηση – ΑΚΕ κατάθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Οικονομικών, αναφορικά με τις φυλακές Νικηφόρου.
«Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς και ζητώ το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος και τη Γνωμοδότηση του ΣτΕ, ώστε να γνωρίζουμε όλοι, και κυρίως η τοπική κοινωνία που περιμένει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και στελέχωσης των φυλακών. Είναι κρίμα να ρημάζει το υφιστάμενο κτήριο και να καθυστερεί η λειτουργία του», σημείωσε η Χαρά Κεφαλίδου.

Για το θέμα των φυλακών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε (19.10.2017) ένα περίεργα λιτό δελτίο Τύπου, στο οποίο ανακοινώνεται η έγκριση από το ΣτΕ του σχεδίου π.δ. για την ίδρυση του Καταστήματος Κράτησης στη Δράμα, χωρίς να αναφέρεται καμία άλλη περαιτέρω πληροφορία. Παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις μας για το θέμα οι επίσημες απαντήσεις που έχουμε λάβει από τα συναρμόδια Υπουργεία είναι ασαφείς, γενικόλογες και για να δικαιολογηθούν οι καθυστερήσεις το ‘μπαλάκι’ της ευθύνης πηγαίνει από το ένα Υπουργείο στο άλλο. Είναι καιρός να σταματήσουν τα μισόλογα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει συγκεκριμένα για τη στελέχωση, τους πόρους και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των φυλακών.