ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

stratos-simopoulos

Με αφορμή την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό για την επανέναρξη των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου o κ. Στράτος Σιμόπουλος, πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

“ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Η “τρύπα Μπουτάρη” στην Βενιζέλου και η ιδεοληψία της κυβέρνησης προκαλούν πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη.
Επειδή νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες την έναρξη εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου, χωρίς:
1. Να αναφέρουν ότι είναι εργασίες πολύ πρόδρομες, λόγω του ανασχεδιασμού του σταθμού. Με απλά λόγια θα εκτελέσουν εργασίες που δεν θα χρειαζόταν, αν προχωρούσαν στη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.
2. Να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι μελέτες για όλο τον ανασχεδιασμό.
3. Να υπάρχει νέα σύμβαση με τον ανάδοχο για ΟΛΕΣ τις επιπλέον εργασίες και
4. Να ανακοινώσουν τις συνολικές επιπλέον δαπάνες λόγω του ανασχεδιασμού του σταθμού και τον τρόπο χρηματοδότησης τους, όπως και τις πηγές χρηματοδότησης της ανάδειξης των αρχαιοτήτων.
Για την ” ταμπακιέρα” δηλαδή ούτε λέξη. Πότε θα τελειώσει η Βενιζέλου; Πόσα χρήματα θα απαιτηθούν συνολικά και από πού θα βρεθούν;
Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό, η οποία θα παραδώσει κολοβό το Μετρό το 2022, μόνο από την Καλαμαριά έως το Συντριβάνι, ενώ θα αναστατωθεί για μεγάλο διάστημα η λειτουργία της πόλης.
Κρύβουν λοιπόν την αλήθεια από τους πολίτες για την Βενιζέλου.
Εδώ έφεραν στη ΔΕΘ εκθεσιακό βαγόνι, ως βαγόνι Μετρό Θεσσαλονίκης, σε τέτοια θα σταματήσουν….”