Καλαφάτης: Μια από τα ίδια το Τεχνικό Πρόγραμμα της Διοίκησης του Δήμου

kalafatis

«Μία από τα ίδια» χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο εισήχθη για έγκριση στην αποψινή (Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. Το χαρακτήρισε «πρόγραμμα πολύ συντηρητικό, χωρίς πνοή, εντελώς διαχειριστικού χαρακτήρα».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «για ακόμη μία φορά ο πήχης μπήκε πολύ χαμηλά από τη διοίκηση» και σχολίασε: «Ίσως με αυτόν τον τρόπο να θέλει η διοίκηση Μπουτάρη να περάσει… πάνω από τον χαμηλό πήχη».

Για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «η Θεσσαλονίκη αδικείται με αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα που αυτοπεριορίζεται σε μικρές αναπλάσεις» και υπογράμμισε: «Νοιώθω ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Εμείς θα θέλαμε, για μια Θεσσαλονίκη που πρέπει να ανοίξει τα φτερά της, να βλέπαμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών των Θεσσαλονικέων για την πόλη τους».

Επισήμανε τη «μικρή αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων» και τη στήριξη «του όποιου αναπτυξιακού οράματος σε χορηγίες κι επιχορηγήσεις». Ζήτησε «καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των δωρεών και πολύ μεγαλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», τα οποία, όπως είπε, «είναι βέλη στη φαρέτρα που μένουν αναξιοποίητα, με τελικούς χαμένους τους Θεσσαλονικείς».