Νότης Μαριάς: Η Κομισιόν δεν μπορεί να το παίζει Πόντιος Πιλάτος για το «έγκλημα» που έγινε στην Ελλάδα

marias

Η Κομισιόν δεν μπορεί να το παίζει Πόντιος Πιλάτος για το «έγκλημα», που έγινε στην Ελλάδα, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό EUROCHANNEL Θεσσαλονίκης, στις 5/11/2017.
O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», με παρέμβαση του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 26/10/2017 απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Βιτένις Αντριουκάιτις είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποτίθεται ότι είναι ο φύλακας των Συνθηκών. Το ερώτημα, όμως, που πλανάται στον Ελληνικό λαό είναι ποιος τελικά θα μας φυλάξει από τους «φύλακες». Κι αυτό γιατί τα έργα και οι ημέρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως μέλος της τρόικας, είναι από τα πιο μελανά σημεία της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «αντί η Κομισιόν να είναι θεματοφύλακας των Συνθηκών, εδώ και επτά χρόνια δρα ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των δανειστών.
Ως μέλος της τρόικας μαζί με την ΕΚΤ επέβαλλε μνημόνια, πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, μείωσε τις δημόσιες δαπάνες, διέλυσε το σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό σύστημα, γέμισε την Ελλάδα με στρατιές ανέργων και εκατομμύρια φτωχούς και μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος προσπάθησε να απαντήσει στο Νότη Μαριά λέγοντας ότι δήθεν τα μνημόνια δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, αλλά Διακρατικές Συμφωνίες και ουσιαστικά ότι η Κομισιόν δεν έκανε και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Αυτό ο Νότης Μαριάς δεν το άφησε να περάσει «αβρόχοις ποσίν» για τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και απάντησε στον Βιτένις Αντριουκάιτις λέγοντας ότι «λίγο πολύ ως Κομισιόν νίψατε τας χείρας σας και παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο ότι δεν ξέρετε τίποτα για το «έγκλημα», δεν ξέρετε τι έγινε στην Ελλάδα με το μνημόνιο.
Όμως η Κομισιόν ήταν αυτή η οποία επέβλεπε την εφαρμογή του μνημονίου κύριε Αντριουκάιτις.
Εσείς επιβάλλατε τις εντολές των δανειστών στην Ελλάδα, έχετε απόλυτη ευθύνη ως Κομισιόν και δεν μπορείτε να νίπτετε τας χείρας σας.
Ποιος επέβλεπε την εφαρμογή του μνημονίου;
Εσείς, ως Κομισιόν την επιβλέπατε και έχετε τεράστια ευθύνη».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: