Καλαφάτης: Σημαντικότατη η συμβολή της κ. Αλίκης Περρωτή

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμβολή της κυρίας Αλίκης Περρωτή στην εκπαίδευση, στον τομέα της Υγείας και στην καινοτομία, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Αφορμή, η τελετή απονομής του αργυρού μεταλλίου της πόλης, στην κ. Περρωτή, για την απαράμιλλη προσφορά της.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε την υποδειγματική φιλανθρωπία της, καθώς μεταξύ άλλων, είναι η ιδρύτρια του Κολεγίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Δημήτριος Περρωτής» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, της έδρας «Αλίκη Περρωτή» στο Κέντρο Καινοτόμου Ιατρικής στο John Hopkins της Bαλτιμόρης και ευεργέτιδα του «Kωνσταντοπούλειου Nοσοκομείου» στην Aθήνα.

Όπως υπογράμμισε, «το Κολέγιο είναι πρωτοπόρο στην έρευνα και ανάπτυξη, ενώ έχει συμβάλει στα μέγιστα –ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα- όπως και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Με την ιστορία τους στην εκπαίδευση νέων που θα ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα, με τη συνεργασία με τα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμβάλει στην τοπική οικονομία, αλλά και την προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης». Τόνισε, ακόμη, ότι πρόκειται για «σχολές ανοικτές και συνδεδεμένες με τη ζωή της πόλης, οικονομική και κοινωνική».

Και κατέληξε: «Σε ανθρώπους όπως η Αλίκη Περωττή, που προσφέρουν και στην Θεσσαλονίκη και στη χώρα, στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην καινοτομία και στο χώρο της Υγείας, είναι δεδομένη και η ευγνωμοσύνη και ο θαυμασμός μας. Την ευχαριστούμε θερμά».