Αλ. Μητρόπουλος: Θύμα της εγκατάλειψης η πολύπαθη Δυτική Αττική

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τη συμφορά που έπληξε τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Αττικής και συλλυπούμαι όλους τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων τής πρωτοφανούς θεομηνίας που την έπληξε.

Όμως πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε -και κυρίως αυτοί που έχουν την ευθύνη της κυβέρνησης και της διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων-, ότι η δουλειά τους δεν είναι να επικρίνουν τους προηγούμενους για τα πολλά λάθη και τις αβλεψίες στην οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και την προστασία από τις θεομηνίες. Απεναντίας, οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, να ομολογούν τα λάθη και τις αδράνειές τους και να θωρακίσουν όλες τις ευαίσθητες περιοχές της χώρας, με πρώτη την πολύπαθη Δυτική Αττική, από τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Πολύ περισσότερο που ήρθαν στην εξουσία με πλήθος υποσχέσεων, κυρίως δε στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικολογίας.

Προσεύχομαι να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές από παρόμοιες αιτίες στο μέλλον.

Ενώνω τη φωνή μου με όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής για την άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων και την αποζημίωση των πάσης φύσεως επαγγελματιών ώστε η κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων να ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ