ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ :Λήπτες μυελού των οστών συναντούν τους δότες τους

Η ΦΛΟΓΑ και το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή γιορτάζουν τη συνεργασία τους σε μια πανηγυρική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν Έλληνες δότες μυελού των οστών και λήπτες θα συναντήσουν τους δότες τους.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η Α.Ε. Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Χρώμα και αρμονία στη βραδιά μας θα προσθέσουν ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Περρής χρόνια εθελοντής και πολύτιμος φίλος της Φλόγας, με το Στάθη Σούλη στο πιάνο, καθώς και η χορωδία των Σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού)

Η εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους λήπτες, που κέρδισαν τη ζωή τους όσο και για τους δότες, που βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο ή ένα παιδί που ζει μόνο και μόνο γιατί αυτοί έδωσαν μόσχευμα.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί την τελευταία ελπίδα και την τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στην Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να «Χαρίσουν Ζωή».

Η Φλόγα, ο Σύλλογος των εθελοντών γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο, στηρίζει με θέρμη την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού και μάλιστα χρηματοδοτεί την τυποποίηση δοτών του ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, το βασικό πυλώνα ένταξης νέων Ελλήνων εθελοντών δοτών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών.

Το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, με την υποστήριξη της Φλόγας έχει ήδη προσφέρει ευκαιρία για ζωή σε 58 συνανθρώπους μας στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία

ΦΛΟΓΑ ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή

ΦΛΟΓΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα.

Αιγίου 6-8 Γουδή

115 27 Αθήνα

τηλ. 210 7485000 email: floga@floga.org.gr

www.floga.org.gr

ΚΕΔΜΟΠ

Το «Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών» ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή», είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών που μέσω της εκτεταμένης δικτύωσης του και τους συνεργαζόμενους του «κόμβους προσέλκυσης» εγγράφει δότες από όλη την Ελλάδα εμπλουτίζοντας το Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών και προσφέρει μοσχεύματα σε ασθενείς παγκοσμίως.

ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών –
Πανεπιστήμιο Πατρών (KEΔMOΠ)
Κτίριο Προκλινικών Λειτουργιών, Τμήμα Ιατρικής,
Πανεπιστήμιο Πατρών, 26504 Πάτρα

Τ: +30 2610 997 510
F: +30 2610 997 667
E: cbmdpatras@upatras.gr
URL: www.xarisezoi.gr
F: facebook.com/cbmdpatras