Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει την πλάτη της στους δανειολήπτες

Για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Νέα Δημοκρατία γυρίζει την πλάτη της στους Έλληνες δανειολήπτες, οι οποίοι βλέπουν πως δεν μπορούν να ελπίζουν για καλύτερες μέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πως άραγε νιώθει ο δανειολήπτης που η τράπεζα με τις παρανομίες της τον έχει φέρει σε αδιέξοδο και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, όταν ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας επισκέπτεται την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ενημερωθεί για τα κόκκινα δάνεια; Αν ενδιαφέρεται πραγματικά η Νέα Δημοκρατία να ενημερωθεί για τα κόκκινα δάνεια θα έπρεπε να επισκεφθεί και τους Συλλόγους Δανειοληπτών και να μην επιλέγει την μεροληπτική και σίγουρα ελλιπή ενημέρωση των τραπεζών. Τι πιο λογικό να απευθυνθεί στους ίδιους τους δανειολήπτες, τους οποίους όμως αποφεύγει συστηματικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία αγνοεί τους δανειολήπτες. Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο-παρωδία για δεύτερη ευκαιρία σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που ήταν στην ουσία υπέρ των τραπεζών και κατά του πολίτη. Παράλληλα, μόλις πριν δέκα περίπου μέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα άλλο σχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια, το οποίο λίγο-πολύ καθιστά τις τράπεζες απόλυτο ρυθμιστή του παιχνιδιού και τον δανειολήπτη απλό παρατηρητή.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία με τις συνεχόμενες αυτές ενέργειές της δείχνει νομιμοφροσύνη απέναντι στις τράπεζες και πλήρη περιφρόνηση στους δανειολήπτες. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν αλλάξει άμεσα τακτική, τότε και οι δανειολήπτες θα της γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη, όπως τους την έχει γυρίσει και αυτή…