Την υποκρισία Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ για τα «Luxleaks» και τους «φορολογικούς παράδεισους» καυτηρίασε ο Νότης Μαριάς

Την υποκρισία Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ για τα «Luxleaks» και τους «φορολογικούς παράδεισους», καυτηρίασε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24\7 και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, στις 15/11/2017.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», στηλιτεύοντας για ακόμη μία φορά την υποκρισία και τη διγλωσσία του απερχόμενου Πρόεδρου του Eurogroup και στο θέμα των offshore, τόνισε ότι «δεν μπορεί να είσαι Πρόεδρος του Eurogroup, όπως είναι ο Ντάισελμπλουμ, να επιβάλλεις σκληρή φορομπηχτική πολιτική στην Ελλάδα και ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών» της Ολλανδίας να δημιουργείς «φορολογικούς παράδεισους», δηλαδή « να έχεις στήσει ένα μαγαζί στην Ολλανδία και να μαζεύεις όλο το χρήμα εκεί».

Από την καυστική κριτική του Νότη Μαριά δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τον οποίο ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «δεν μπορεί να είσαι ή να ήσουν ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο άνθρωπος, που ευθύνεται γι’ αυτό που λέμε «Luxleaks» και στο τέλος να εμφανίζεσαι ως Κομισιόν, η οποία θα βάλει τάξη σε όλα αυτά τα πράγματα» αυτό είναι και υποκρισία και κοροϊδία. Δεν γίνεται «να έχεις βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Επίσης, ο Νότης Μαριάς, εκφράζοντας τη βασική του θέση για τις υπεράκτιες εταιρείες, επισήμανε ότι «όλοι πρέπει να φορολογούνται εκεί που βγάζουν τα κέρδη.

Όλα τα άλλα «κόλπα» μέσω των offshore, όπου μεταφέρονται τα κεφάλαια και τα κέρδη σε «φορολογικούς παράδεισους» και στο τέλος «δεν πληρώνουν μία» αυτά πρέπει να σταματήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, για το θέμα της φοροδιαφυγής και των υπεράκτιων εταιρειών , με πιο πρόσφατη την παρέμβαση για τα περίφημα «Paradise Papers» και την αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής, η οποία έλαβε χώρα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του παρευρισκομένου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Πιερ Μοσκοβισί, στο Στρασβούργο, στις 14/11/2017.