Στη φοροδιαφυγή οδηγεί τους πολίτες η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Με έκπληξη άκουσαν οι Έλληνες πολίτες τον υπουργό Οικονομικών να παραδέχεται ότι ο προϋπολογισμός για το 2018 δεν είναι δίκαιος! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λοιπόν, εφαρμόζει ένα άδικο για τους πολίτες προϋπολογισμό και έχει την απαίτηση οι πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν και αυτοί ευλαβικά όσα προβλέπει ο άδικος αυτός προϋπολογισμός.

Βέβαια, ο άδικος προϋπολογισμός, δεν είναι άδικος για τον κ. Τσακαλώτο που έχει τα χρήματά του στο εξωτερικό, όπως και πολλοί από τους πάμπλουτους υπουργούς της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες τους. Οι αδικίες δεν είναι ούτε για τους μεγαλοκαρχαρίες που με τις εξωχώριες εταιρείες τους δεν πληρώνουν ποτέ φόρους. Ο άδικος προϋπολογισμός του κ. Τσακαλώτου αφορά αποκλειστικά και μόνο τους τίμιους πολίτες της πρώην μεσαίας τάξης, που πλέον δεν υφίσταται. Η κυβέρνηση με την άδικη υπερφορολόγηση κατάφερε και διέλυσε τη μεσαία τάξη και έτσι έχουμε μόνο πλούσιους και φτωχούς.

Ο άδικος προϋπολογισμός του κ.Τσακαλώτου έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους Έλληνες φορολογουμένους, τους οποίους η κυβέρνηση με τις αδικίες της οδηγεί στη φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή σε ανεπτυγμένες οικονομίες όπως η Γερμανική και η Αμερικανική αγγίζει το 20%, ενώ στην Ελλάδα τοποθετούν την φοροδιαφυγή ανάμεσα σε 24%-26% της οικονομίας τις καλές εποχές πριν τη χρεοκοπία του 2010. Και αν αυτό συνέβαινε την εποχή της ευμάρειας, φανταστείτε σε τι ποσοστά θα βρίσκεται σήμερα η φοροδιαφυγή, που ο καθένας κοιτά να επιβιώσει.

Η φοροδιαφυγή που κάνει ο υδραυλικός, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο φούρναρης ή το μπακάλικο της γειτονίας, είναι φοροδιαφυγή επιβίωσης. Όλοι αυτοί πληρώνουν με τεκμήρια και φοροεισφορές παραπάνω από ότι τους αναλογεί. Όμως πρέπει να ζήσουν. Δεν είναι κλέφτες και απατεώνες. Απλώς θέλουν να ταϊσουν την οικογένειά τους και να μην τους αρπάζει το κράτος μέχρι και την τελευταία δεκάρα, που βγάζουν με αίμα και ιδρώτα. Η φοροδιαφυγή που κάνουν, αποτελεί το μόνο τρόπο άμυνας και επιβίωσης απέναντι στο ανήθικο κράτος που θέλει να τους δώσει τη χαριστική βολή και να τους εξοντώσει μια για πάντα.

Ας μην γελιόμαστε αυτός που φοροδιαφεύγει για να μην πεινάσει δεν είναι το πρόβλημα. Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται στα τριγωνικά τιμολόγια των πολυεθνικών, σε μεγάλες επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία, επειδή το ελληνικό Δημόσιο θέλει να αρπάζει τη μερίδα του λέοντος από τα κέρδη τους. Την πραγματική φοροδιαφυγή θα την ανακαλύψουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου ή σε διάφορους προστατευόμενους του πολιτικού συστήματος που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και περιέχονται σε κάθε λογής λίστας φοροφυγάδων.

Πώς αλλιώς όμως μπορεί να αντιδράσει ο πολίτης στον άδικο προϋπολογισμό του κ. Τσακαλώτου; Το ίδιο το κράτος τον αναγκάζει και τον υποχρεώνει να φοροδιαφύγει προκειμένου να επιβιώσει. Υπάρχουν όμως και οι μισθωτοί με τους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι αδύνατο να φοροδιαφύγουν. Αυτοί εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στους αγώνες που θα έπρεπε να δίνουν οι διάφοροι θεσμοί όπως η ΓΣΕΕ. Ο αφελής μισθωτός πιστεύει ότι οι εργατοπατέρες νοιάζονται για αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, ενώ το εισόδημα των πολιτών συνεχώς μειώνεται, η ΓΣΕΕ αντέδρασε μόνο με σποραδικές 24ωρες απεργίες. Με άλλα λόγια οι συνδικαλιστές έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης και δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο, παρά τα πρωτοφανή μέτρα άδικης υπερφορολόγησης. Και τώρα που η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας. Μάλλον έτσι εξηγούνται και οι τελευταίες αποκαλύψεις για εργατοπατέρες – απατεώνες της ΓΣΕΕ, οι οποίες έχουν σκοπό να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια του κόσμου, προκειμένου να περάσει εύκολα η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Από την πλευρά όμως των συνδικαλιστών υπάρχει μια ένοχη σιωπή. Γιατί δεν βγαίνουν να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που κατάφερε και διατηρούσε εν υπνώσει όλο σχεδόν το εργατικό κίνημα τα τελευταία χρόνια; Τώρα που έχει μπει το δικό τους το κεφάλι στο ντορβά του χασάπη, θα έχουν το σθένος να αποκαλύψουν τη συμπαιγνία;