Αναρμόδιος τώρα ο Κοντονής για την προστασία των ακινήτων χαμηλής αξίας

Κενό γράμμα φαίνεται ότι είναι η υπόσχεση της κυβέρνησης να προστατεύσει τα κάτω των 300.000 ευρώ ακίνητα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δηλώνει… αναρμόδιος να νομοθετήσει αυτά που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Αυτά είπε ο ίδιος ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη. Ο βουλευτής ρώτησε τον κ. Κοντονή για ποιο λόγο δεν κάνει νόμο η κυβέρνηση την προφορική συμφωνία με τις τράπεζες για εξαίρεση των ακινήτων αξίας μέχρι 300.000 ευρώ από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Είναι δυνατόν να επαφίεται η κυβέρνηση  στην καλή θέληση των τραπεζών να τηρήσουν  μια προφορική συμφωνία και να μην την επισημοποιεί, νομοθετώντας τη στη Βουλή; Είναι δυνατόν να βασίζεται η προστασία των ακινήτων χαμηλής αξίας σε μια προφορική συμφωνία που ανά πάσα στιγμή μπορούν οι τράπεζες να καταπατήσουν;

Ο κ. Κοντονής αποκάλυψε ότι δεν υφίσταται τελικά ούτε καν αυτή η προφορική συμφωνία, καθώς απαντώντας στον κ. Σαρίδη είπε ότι γίνονται ακόμα διαπραγματεύσεις και διεργασίες μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που  ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία», για προστασία ακινήτων εκτός του νόμου Κατσέλη.

Για όλα αυτά μίλησε ο κ. Σαρίδης στην Εγνατία τηλεόρση και το δημοσιογράφο Λάζαρο Λαζάρου. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι θέμα της παράνομης εισφοράς του ν. 128/75 το σήκωσε ψηλά ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και ο πρόεδρος του κ. Χαράλαμπος Περβανάς και τίνει σε εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα καθώς δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά σχετικά με το που πήγαν τα λεφτά της εισφοράς την περίοδο 2002 – 2015, αλλά και το 2015 – 2017. Ο κ. Σαρίδης δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να ρωτά τον υπουργό κ. Τσκαλώτο μέχρι να πάρει σαφείς και ικανοποιητικές εξηγήσεις.