Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η πραγματοποίηση χιλιάδων πλειστηριασμών ακινήτων μέσα στο 2018 είναι προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης. Η φερόμενη ως κυβέρνηση, πιστή στις διαταγές των τοκογλύφων, αφού υιοθέτησε το αφήγημα του «στρατηγικού κακοπληρωτή», που εντέχνως δημιούργησαν οι εγχώριοι τραπεζίτες και ασμένως διαδίδουν οι δημοσιογραφικές ορντίναντσες τους, προχωρά στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των επικυρίαρχων.

Όπως σε κάθε καθεστώς κατοχής, έτσι και τώρα, βρεθήκαν κάποια λίγα, χρήσιμα καθάρματα να κάνουν με το αζημίωτο την βρώμικη δουλειά. Το παράδειγμα του υπόδικου για κακούργημα, Γ. Ρούσκα και της παρέας του, με την παράνομη απόφαση μιας άκυρης γενικής συνέλευσης του συλλόγου Αττικής Πειραιώς και Δωδεκανήσων, είναι χαρακτηριστικό. Σε διευκόλυνση των κορακιών, προσέτρεξαν και οι Τράπεζες, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα εγκρίνουν δάνεια μέχρι και στο 80% της αξίας του ακίνητου, αρκεί το ακίνητο που θα αγοραστεί να προέρχεται από πλειστηριασμό.

Κάποιοι ακόμα αντιστέκονται. Ο Σύλλογος της Άρτας καταγγέλλει αφόρητες πιέσεις, που φτάνουν μέχρι και σε σχηματισμό δικογραφιών σε συμβολαιογράφους που αρνούνται να παρευρεθούν σε πλειστηριασμούς στον Νομό τους.

Σε επίρρωση όλων αυτών, το καθεστώς κατοχής, την προηγούμενη Τετάρτη, με άσκηση βίας και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ – και μάλιστα σε κλειστό χώρο – εμπόδισε πολίτες, συλλογικότητες και πολιτικούς φορείς να εισέλθουν στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Μπρος στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της ΕΕ και των «θεσμών», δεν λογαριάζουν τίποτα!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, έρχεται η σειρά των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης να αποφασίσουν «με ποιον θα παν και ποιον θ’ αφήσουν». Σε έναν σύλλογο, του οποίου η πρόεδρος είναι υπόδικη για υπεξαίρεση, μέσα σε μια κατάσταση συνεχούς φτωχοποίησης του λαού αυτής της χώρας, οι συμβολαιογράφοι της πόλης μας βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη, ιστορική για το επάγγελμά τους και τους ιδίους, απόφαση: Ή θα επιτρέψουν την εκποίηση της περιουσίας των πολιτών, συμμετέχοντας  σε μια καθ’ όλα παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, ή με τη συνέχιση της αποχής τους, θα δημιουργήσουν ένα ρήγμα στο μέτωπο ΕΕ – Τραπεζιτών – κυβέρνησης – κορακιών, σώζοντας την τιμή του κλάδου, αλλά και τους πολίτες από πάρα πέρα φτωχοποίηση.

Το ΕΠΑΜ Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλους τους έντιμους και κοινωνικά ευαίσθητους συμβολαιογράφους της Πόλης μας να ψηφίσουν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου υπέρ της συνέχισης της αποχής από κάθε είδους πλειστηριασμό. Καλεί όλους τους συμβολαιογράφους που σέβονται τον εαυτό τους και το επάγγελμά τους, να συνταχτούν με τους πληττόμενους από την τραπεζική μαφία συμπολίτες τους, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ τον εκβιασμό που η υπόδικη πρόεδρος του συλλόγου επιχειρεί να ασκήσει.

 

ΓΙ ΑΥΤΟ,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017, ώρα 17:00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Καλαποθάκη 2-4, απέναντι από το parking της πλατείας Ελευθερίας)

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ!