ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ…

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάληψη που συντελείται από χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από δυνάμεις της μειοψηφίας, που συντονίζονται και καθοδηγούνται από το Π.Α.ΜΕ, το «κόμμα» και τη Δημοτική Αρχή Πάτρας.

Στόχος είναι να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή εκλογών στο ανώτερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που απορρίπτει προσφυγές σωματείων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τις οποίες ζητούσαν τον αποκλεισμό νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Π., ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Τονίζουμε ότι στην («αστική») δικαιοσύνη προσέφυγαν 3 φορές  οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ και του «κόμματος» (και εκδόθηκαν 8 απορριπτικές για εκείνους αποφάσεις), ζητώντας τη «συνδρομή» της για τον αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων σωματείων – μελών του Ε.Κ.Π. Είναι η ίδια («αστική») δικαιοσύνη που σήμερα καταγγέλλουν τάχα για «Δικαστικό Πραξικόπημα», επειδή στο τέλος….δεν τους έκανε τα «χατίρια».

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, δεμένες πίσω από το κομματικό άρμα οδηγούνται σε συνδικαλιστικό «βέρντιγκο», και με τον συντονισμό κομματικού Βουλευτή και της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, επιχειρούν ανεπιτυχώς, λίγο πριν τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου, ν’ αθροίσουν «κομματικούς ψήφους» σε αυτό. Όταν τελικά αυτό δεν μεταφράζεται σε θετικά για εκείνους εκλογικά αποτελέσματα, προσφεύγουν σε έκνομες πράξεις, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους αλλού.

Τη στιγμή που χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ενισχύσουμε τη δράση μας για πετυχημένες κινητοποιήσεις στις 14 Δεκέμβρη και την πραγματοποίηση μιας μαζικής – πανεργατικής συγκέντρωσης, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας, της ακρίβειας, της μνημονιακής εισοδηματικής πολιτικής και της φορολογίας, που επηρεάζουν αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ με την διασπαστική λειτουργία και δράση του, αντιπαλεύοντας και υπονομεύοντας τα συνδικάτα και την απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, επέλεξε γι’ άλλη μια φορά να προσφέρει τις «καλές υπηρεσίες» του στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αποφάσισε κατάληψη στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αποπροσανατολίζοντας και διασπώντας την ενωμένη δράση των εργαζομένων για θέματα και προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ…

Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτήν τη διασπαστική ενέργεια και παραδίδουμε την υπονομευτική στρατηγική στην κρίση των Ελλήνων εργαζομένων. Δεν μας είχε συνηθίσει αυτή η ιστορική παράταξη, σε τέτοιες «υψηλής» κοινωνικής αξίας και συμβολισμού «πρωτοβουλίες»…σε βάρος των συνδικάτων!

ΕΜΕΙΣ όμως, δεν επιτρέπεται να υποκύψουμε  σε  οπορτουνιστικές λογικές  που επικαλούνται οι δήθεν ταξικές δυνάμεις και έχουν επιφέρει τον άκρατο κομφορμισμό, αφού, ουσιαστικά, με τέτοιου είδους ασόβαρες πράξεις και ενέργειες αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΕΜΕΙΣ, στην πράξη και όχι στα λόγια, αντιπαλεύουμε τις πολιτικές λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σε αυτή την αυτόνομη προοδευτική πορεία ο ρόλος της μεγάλης μας παράταξης είναι ξεκάθαρος και αποφασιστικός.

Προειδοποιούμε τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ ότι αυτή η επικίνδυνη και ομολογουμένως ασόβαρη ενέργειά τους, ανοίγει τους «Ασκούς του Αιόλου». Τους καλούμε να τερματίσουν εδώ και τώρα την κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση γύρω από την κατάληψη και τα βίαια γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην Πάτρα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «κρύβεται», κανείς δεν μπορεί να «νομιμοποιεί» με την ανοχή και τη σιωπή του, τη βία και τον αυταρχισμό.

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ