Σαρωτική επανεκλογή του Π. Παπαδόπουλου στο ΒΕΘ

Στο τιμόνι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται, εκ νέου, μετά από μία θριαμβευτική νίκη ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο συνδυασμός του οποίου ‘Βιοτεχνική Συμμαχία’ συγκέντρωσε το 66,58% των ψηφισάντων στις εκλογές του ΒΕΘ.

Τα αποτελέσματα των συνδυασμών διαμορφώνονται ως εξής:

«Βιοτεχνική Συμμαχία» – Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ποσοστό 66,58% και 27 έδρες

«Ένωση Βιοτεχνών – Νέοι Ορίζοντες» – Γιάννης Φωτιάδης, ποσοστό 23,33%, 10 έδρες

«Βιοτεχνική Συνεργασία» – Αθανάσιος Νικολόπουλος 5,85%, 2 έδρες

«Βιοτεχνική Αλληλεγγύη»- Παύλος Κολοβός 1,89%, 1 έδρα

«Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μικρών και αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών Θεσσαλονίκης» – Πασχάλης Κυριακού 1,40%, 1 έδρα.

Στις εκλογές του ΒΕΘ ψήφισαν 2.855 μέλη του ΒΕΘ, εκ των οποίων 2.022 στο τμήμα της μεταποίησης και 833 στο τμήμα των υπηρεσιών. Από την καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν 2.828 ψηφοδέλτια, 21 άκυρα και 6 λευκά.

«Στοίχημα μας συνεχίζει να είναι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μελών του επιμελητηρίου, η προώθηση θέσεων που θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση και στην επιστροφή στην ανάπτυξη και παράλληλα το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο άνοιγμα του επιμελητηρίου προς την επιχειρηματική κοινότητα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας πως η νέα διοίκηση του ΒΕΘ, καθώς αποπνέεται από αέρα ανανέωσης, σα μία γροθιά θα συνεχίσει να προωθεί θέσεις και λύσεις προς όφελος του επιχειρείν. Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις επιχειρήσεις μέλη του ΒΕΘ που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. «Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την αγορά, οι επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του ΒΕΘ, απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον επιμελητηριακό θεσμό, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά της προσπάθειές μας για το πέρασμα σε μια νέα εποχή, έξω από τα μνημόνια και με ένα καθαρά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε υψηλή θέση, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Παπαδόπουλου εξελέγη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, καλός γνώστης του μικρομεσαίου επιχειρείν αφού προέρχεται από το χώρο αυτό.