Πλειστηριασμοί: Η αρχή του τέλους για τον Τσίπρα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το 2015 διάχυτη ήταν η οργή του κόσμου κατά του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επιβολή του άδικου και ληστρικού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, περισσότερο γνωστού ως ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ είχε ξεκινήσει ως ο έκτακτος φόρος που επέβαλλε ο τότε υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ο λαός τον ονόμασε το “χαράτσι της ΔΕΗ”. Ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ είχε πει: “Ο ΕΝΦΙΑ δεν βελτιώνεται, καταργείται”. Παράλληλα, καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει τον άδικο αυτό φόρο και ο Καμμένος καλούσε τους πολίτες να έρθουν να τους εξηγήσει πως να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ. Όταν, βέβαια, Τσίπρας και Καμμένος έγιναν κυβέρνηση, αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέμματα. Μάλιστα, ενώ οι δόσεις επί του “κακού” Σαμαρά ήταν έξι, η κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” του Τσίπρα τις μείωσε στις πέντε!

Ο ΕΝΦΙΑ μαζί με τις ψεύτικες υποσχέσεις του Τσίπρα, ήταν δίχως άλλο η αιτία που ο Σαμαράς έχασε τις εκλογές. Φαίνεται πως το πάθημα του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε μάθημα για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά η αιτία της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ο ΕΝΦΙΑ, αλλά οι πλειστηριασμοί που σαν τσουνάμι θα πνίξουν την κυβέρνηση. Οι πλειστηριασμοί επηρεάζουν όλους τους Έλληνες. Μπορεί να μην απειλούνται όλοι άμεσα να βγει το σπίτι τους στο σφυρί, αλλά σύντομα θα αρχίσουν να κάνουν πλειστηριασμούς, εκτός από τις τράπεζες, η εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και οι δήμοι. Όπως γίνεται κατανοητό δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μόνο οι δανειολήπτες, αλλά όλοι όσοι χρωστούν στο κράτος.

Επιπλέον, ακόμη και αυτοί που δεν χρωστούν και δεν κινδυνεύουν, θα συνταχθούν μαζί με τους υπόλοιπους ενάντια στους πλειστηριασμούς,καθώς παραδοσιακά ο Έλληνας δεν αντέχει το άδικο και συντάσσεται με όποιον αδικείται. Ειδικά στην περίπτωση των πλειστηριασμών, όπου η αδικία είναι εξόφθαλμη και αγγίζει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, σχεδόν ιερό, όπως το δικαίωμα στην κατοικία.

Ο Τσίπρας, ως άλλος Λουδοβίκος, ζει στην πολυτέλεια του Μεγάρου Μαξίμου πλήρως αποκομμένος από την κοινωνία. Δεν έχει καμία επαφή με τον λαό και πιστεύει ότι ο κόσμος τον… λατρεύει, καθώς αυτά του μεταφέρουν οι αυλικοί του. Οι Γερμανοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι Αμερικανοί έχουν αγκαλιάσει στον Τσίπρα και τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, αφού εξυπηρετεί όλα τους τα συμφέροντα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της Ελλάδας. Τα συνεχή ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα στην Αμερική, από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι και από το Βερολίνο στη Μόσχα, και η θερμή υποδοχή που γνωρίζει από τους ξένους ηγέτες (τους οποίους παλιά αποκαλούσε τοκογλύφους) τον έχουν κάνει να νομίζει ότι και στην Ελλάδα έχει αποδοχή από τον κόσμο…Η προσγείωση στην πραγματικότητα θα είναι εξαιρετικά ανώμαλη για τον Τσίπρα, που θα φύγει νύχτα (με ελικόπτερο;) μαζί με τον συνένοχο του, Πάνο Καμμένο. Και αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει.