Ξεκινά η διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ

Στη διανομή του πακέτου τροφίμων και αγαθών σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», προχωρά από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πολυμελή συνεργεία του δήμου, υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, φρόντισαν για την ετοιμασία των συσκευασιών, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία κατά την παραλαβή τους από τους δικαιούχους.

Συνολικά, θα μοιραστούν 107,7 τόνοι τροφίμων και αγαθών, ενώ το σύνολο των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, που ανέρχονται σε 4.553 άτομα, θα εξυπηρετηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, έχοντας ειδοποιηθεί μέσω ηχογραφημένου μηνύματος για τη συγκεκριμένη μέρα παραλαβής που τους αφορά. Επιπλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να αναζητούν την συγκεκριμένη ημέρα παραλαβής που τους αφορά, στο ειδικό αρχείο στην ιστοσελίδα του δήμου (www.dimosneapolis-sykeon.gr), το οποίο και επισυνάπτεται.

Η διανομή θα πραγματοποιείται καθημερινά, την επόμενη εβδομάδα (18-22.12.2017), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο, στη διεύθυνση Ελλησπόντου 15 & Δαρδανελίων στα Πεύκα (μετά την αερογέφυρα, στάση Βενζινάδικο, βλ. χάρτης).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορούν οι ίδιοι, έχουν τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν κάποιο άλλο άτομο.

Λόγω αυξημένου βάρους και όγκου των προϊόντων, οι υπεύθυνοι του δήμου συνιστούν στους δικαιούχους να έχουν μαζί τους βοήθεια.