Σοφία Αβραμίδου | Εκλεκτές Συγγένειες

Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και η μαθητεία τους δίπλα στον  Μάρκο και τον Τσιτσάνη. Ο Nicola Piovani σπουδάζει την μουσική πλάι στον  Nino Rota και τον Μάνο Χατζιδάκι.
Η Σοφία Αβραμίδου, με τη γνωστή ζεστή φωνή της, διαπραγματεύεται την σχέση τους την Πέμπτη 21 Δεκμβρίου 2017, στις 21.00, στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54. Μια βραδιά μουσικών συγκινήσεων και βαθιάς αισθαντικότητας που μας ταξιδεύει σε γνώριμα και άγνωστα μουσικά μονοπάτια. Πιάνο παίζει ο Σάκης Κοντονικόλας.

H Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα).Το 2013 αποφοίτησε από την κατεύθυνσης Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας την υποτροφία αριστείας του Τελλογλείου Ιδρύματος. Το 2016, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εθνική Ακαδημία της Santa Cecilia της Ρώμης λαμβάνοντας το δίπλωμά σύνθεσης με βαθμό ‘’Άριστα’’ και τιμητική διάκριση, ως υπότροφος του ‘’Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης’’. Toν τελευταίο χρόνο ζεί στο Παρίσι και παρακολουθεί μαθήματα ηλεκτρονικής μουσικής και σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο της Βουλώνης. Aπέσπασε το πρώτο βραβείο για το έργο της “Skin” για κουαρτέτο εγχόρδων, στον 6ο διαγωνισμό σύνθεσης “Δημήτρης Δραγατάκης” στην Ελλάδα και το πρώτο βραβείο για το έργο της ‘’VocX’’ για ακορντεόν και κλαρινέτο, στον 9ο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης για ακορντεόν ‘’Francisco Escudero’’ στην Ισπανία. Συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί στην Ευρώπη και την Αμερική, κάποιες από τις οποίες στην ‘’Biennale’’ της Βενετίας, στο ‘’Auditorium‐ Parco della Musica’’ της Ρώμης, στο ‘’Teatro La Fenice’’ της Βενετίας και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Παράλληλα με τις κλασσικές της σπουδές ασχολήθηκε εκτενέστερα με την μουσική παράδοση, παρακολούθόντας μαθήματα στο ούτι στο νέυ καθώς και μαθήματα φωνητικής και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Ως ερμηνεύτρια έχει συμπράξει με πολλά μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων δήμου Πατρών και η Dulce Pontes. Άμεσα θα κυκλοφορίσει ο προσωπικός της δίσκος, πάνω σε δικές της διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών διαφόρων χωρών του κόσμου, για κλαρινέτο και φωνή.