Καλαφάτης: Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών δεν έχει Αριστερό ή Δεξιό πρόσημο

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για την επίθεση κουκουλοφόρων στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, από την οποία τραυματίστηκε ένας υπάλληλος και προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα της TV100, εξέφρασε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την αποψινή (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «προφανώς υπάρχει πέπλο προστασίας προς αυτά τα καλόπαιδα, που βγαίνουν από ειρηνικές πορείες και καταστρέφουν περιουσίες πολιτών». Και πρόσθεσε πως για την παράταξή του «το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας είναι κορυφαίο. Κρίνω ότι σε αυτό το κομμάτι ο δήμαρχος έχει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να καταλάβει τις ανησυχίες των συμπολιτών μας».

Θύμισε την περίπτωση του κινήματος των No Border, που είχαν προκαλέσει ζημιές, με μία καταδρομική επιχείρηση, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης: «Τότε, ως “Εντάξει”, είχαμε καλέσει τη Διοίκηση του Δήμου να κινηθεί με δυναμικό τρόπο απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας. Δέκα καλόπαιδα αποφάσισαν να σπάσουν το σπίτι της Δημοκρατίας που είναι το Δημαρχείο και υπήρξε πλήρης απάθεια από το Δήμαρχο και τη διοίκησή του. Εμείς πράξαμε το καθήκον μας και μάλιστα χλευαστήκαμε. Η Διοίκηση μίλησε για μικροζημιές, λες και παίζει ρόλο το ποσό που απαιτήθηκε για την αποκατάστασή τους. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το μήνυμα ότι δε θα ανεχτείς την ανομία στην πόλη σου, ότι θα μπεις μπροστά και θα υπερασπιστείς τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Ότι δεν θα πετάς μόνον ατάκες για να γίνουν viral και στα ουσιαστικά ζητήματα θα κρύβεσαι».

Και κατέληξε: «Ας αποφασίσουμε να εκδώσουμε ένα ψήφισμα τώρα, όλοι μαζί, ομόφωνα. Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών δεν έχει δεξιό ή αριστερό, προοδευτικό ή συντηρητικό πρόσημο».