Απαντήσεις για τα θέματα του… παγωμένου αλατιού και της Α Προβλήτας ζήτησε ο Καλαφάτης

Απαντήσεις, σε δύο μεγάλα θέματα που είχαν απασχολήσει τη Διοίκηση Μπουτάρη, της αδυναμίας αντιμετώπισης της περσινής κακοκαιρίας και της διεκδίκησης της Α Προβλήτας, ζήτησε στην αποψινή (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Πριν έντεκα μήνες γίναμε ρεζίλι των σκυλιών. Γίναμε και σκετς, για τις παγωμένες αλατιέρες του Μπουτάρη. Ο Δήμαρχος προσπάθησε να προσπεράσει το θέμα, αλλά δεν τα κατάφερε, παρότι είχε κι έχει στήριξη για τέτοια θέματα. Είχαμε επικρίνει τη Διοίκηση ότι δεν είχε φροντίσει να λάβει τα σωστά μέτρα, ούτε είχε λάβει υπόψη της τις προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών», θύμισε. Και πρόσθεσε: «Τότε, αρχικά στις 12 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σε ΕΔΕ. Σε μία μέρα άλλαξε γνώμη και στις 13 Ιανουαρίου είπε ότι ανέθεσε στο Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου να διαλευκάνει το θέμα. Έχουν περάσει έντεκα μήνες. Να μας πείτε σήμερα τα αποτελέσματα του ελέγχου, για να δούμε ποιος ήταν υπεύθυνος. Αν δεν το πείτε, σημαίνει ότι ή είστε πλήρως ανίκανοι να βρείτε τι έφταιγε, ή λέτε ψέματα ότι κάνετε έρευνα για να βρείτε τις ευθύνες και τους υπευθύνους».

Ζήτησε, επίσης, απάντηση στο τι γίνεται με το θέμα της Α Προβλήτας που διεκδικούσε ο Δήμος. «Αύριο, αν δεν υπάρξει άλλο απρόοπτο, πέφτουν οι υπογραφές για τον ΟΛΘ. Δεν ρωτάμε από αντιπολιτευτικό οίστρο, αλλά είναι ένα πραγματικό ερώτημα. Μπορεί κάποιος να μας πει, αν έχει καταλάβει, τι γίνεται; Περιέρχεται ή όχι στα χέρια του δήμου η Α Προβλήτα; Η διαπραγμάτευση, ο αγώνας του δημάρχου –βάλτε τη λέξη “αγώνας” σε εισαγωγικά- στο Μαξίμου, τι αποτέλεσμα είχε»;