Χαρά Κεφαλίδου: «Και στο Πολυνομοσχέδιο κυριαρχεί το αριστερό σκεπτικό της Κυβέρνησης ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και στους δημοσιογράφους Κατερίνα Δούκα και Γιώργο Πιέρρο, με θέματα από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Για το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα η Χαρά Κεφαλίδου το χαρακτήρισε Νομοσχέδιο – ‘σκούπα’ με 400 άρθρα και 1.500 σελίδες: «Στην πορεία θα αποκαλύπτονται τα σκοτεινά του σημεία. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα το ψηφίσει. Ψηφίζει τα πάντα. Δεν τους ενδιαφέρει η άποψη της αντιπολίτευσης. Έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και θα την επιβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμη κι εάν αυτό τους εκθέτει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Σχετικά με τη διάταξη που αφορά στις απεργίες και τη διαφοροποίηση του Ποταμιού επισήμανε: «Το εγχείρημα της συνύπαρξης δεν είναι εύκολο. Μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Θέλει δουλειά για να υπάρξει όσμωση στις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Κάνουμε σημαντική προσπάθεια για να έχουμε μια ενιαία άποψη. Είμαστε ένας χώρος υπό διαμόρφωση. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι. Πρέπει σύντομα να λύσουμε τα του οίκου μας».

Τέλος, αναφερόμενη στο Σκοπιανό σημείωσε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να επιβιώσει δημοσκοπικά ως νέος Μακεδονομάχος. Βρισκόμαστε σε νέα φάση, με μια νέα δυναμική στα Βαλκάνια, μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, που δείχνει ότι θέλει να λύσει το θέμα, και τον ξένο παράγοντα να πιέζει.

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι το κατάλληλο timing για τη χώρα μας. Για εμάς πάντως υπάρχει η εθνική γραμμή που είναι η Απόφαση του 1993. Τα εθνικά θέματα απαιτούν όρους αλήθειας και μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον».