ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια υπέρ του σχεδίου νόμου για τις Ενεργειακές Κοινότητες, το οποίο ορίζει μέτρα, βάζει κίνητρα και προϋποθέσεις για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας στις ανανεώσιμες πηγές.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε σχετικά: «Οι συμπράξεις για την παραγωγή και διάθεση ενέργειας είναι πολύ σημαντικός θεσμός. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα, αλλά και στην ενίσχυση των νοικοκυριών, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Οι ιδιώτες καταναλωτές, μαζί με τους δήμους ή την Περιφέρεια και μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα μπορούν να δημιουργήσουν Ενεργειακές Κοινότητες, να αξιοποιήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ουσιαστικά τους δημόσιους πόρους που υπάρχουν στην περιοχή τους.

Με δύο λόγια, εκτός από καταναλωτές δύνανται να μετατραπούν σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, με σημαντικά οφέλη στη μείωση του κόστους ενέργειας που καταναλώνουν οι ίδιοι. Πολύ σημαντική ρύθμιση είναι η διατήρηση της τοπικότητας, τόσο αναφορικά με το δικαίωμα συμμετοχής όσο και με την έδρα».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε με καυστικό τρόπο την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δυναμιτίσει άλλη μια νομοθετική διαδικασία, ένα νομοσχέδιο που έτυχε της στήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της νομοθέτησης.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε διάφορες απόψεις, μεταξύ των οποίων και τις απόψεις της Αντιπολίτευσης -και αναφέρομαι στα δύο κόμματα τα οποία κυβερνούσαν επί σαράντα χρόνια τον τόπο- που για άλλη μια φορά μόνο αρνητικά σχόλια και αρνητικές τοποθετήσεις έκαναν. Όμως, κατέθεσαν και πολλές ιδέες.

Και αναρωτιέμαι, σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο και τον κατέστρεψαν, αυτές οι ιδέες που ήταν; Σαράντα χρόνια τους έλειπαν αυτές οι ιδέες και τώρα που πήγαν στην αντιπολίτευση τις απέκτησαν; Άρα, τους ωφελεί η αντιπολίτευση, τους κάνει καλό, κάνει και στη χώρα καλό, την χώρα που κατέστρεψαν με τις πολιτικές τους.

Αυτή η Κυβέρνηση με τα μέτρα τα οποία παίρνει, παντρεύει την αγροτική παραγωγή με τις ΑΠΕ, δεν βάζει κανέναν τομέα από τους δυο να λειτουργεί σε βάρος του άλλου και ειδικά σε βάρος της γεωργίας, αντιθέτως, παίρνει μέτρα για να τονώσει και τους δύο τομείς με θετικά αποτελέσματα».

Ακολουθεί σχετικό video: