Τέλος η κοροϊδία κ. Καμμένε

Μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και την πέρα από κάθε προσδοκία επιτυχία του, ο πανικοβλημένος Πάνος Καμμένος στην απέλπιδα προσπάθεια του να διατηρήσει κάποια, έστω ελάχιστη, εκλογική δύναμη ανακοίνωσε την εξαγορά “κόκκινων” δανείων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ)». Σκοπός του κ. Καμμένου και της κυβέρνησης είναι να δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες στο ποσοστό που θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες και σε ξένα funds.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία με την καταγραφή των δεδομένων για τα δανειακά προϊόντα που έχουν λάβει τα στελέχη και το προσωπικό από όλα τα επιτελεία. «Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά: «Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον «προϋπολογισμό» του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Καμμένου είναι προεκλογική και έχει ως σκοπό να παγιδεύσει τους ένστολους και να υφαρπάξει για ακόμη μια φορά την ψήφο τους. Δηλαδή, ο κ. Καμμένος μας λέει ότι είναι έτοιμος να δώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει όλα τα δάνεια “κόκκινα” και εξυπηρετούμενα των εν ενεργεία ενστόλων, του πολιτικού προσωπικού και των αποστράτων! Τη στιγμή που το χρεοκοπημένο και εντός μνημονίου κράτος έχει περίπου 4 δις ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες, είναι αδύνατον να αγοράσει τόσα πολλά δάνεια… Επιπλέον, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από το μνημόνιο και όλοι γνωρίζουμε πως ούτε ο Αλέξης ούτε ο Πάνος κάνουν… μονομερείς ενέργειες. Φυσικά, όλοι οι ένστολοι θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι ο Πάνος Καμμένος, δεν έχει κάνει τίποτα από όσα έχει υποσχεθεί κατά καιρούς. Είχε πει: “Ούτε νεκρός δεν υπογράφω μνημόνια”, “Θα παραιτηθώ αν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά”, “Θα παραιτηθώ αν δεν αποπεμφθεί ο Μουζάλας από την κυβέρνηση”, “Θα χαράξω ΑΟΖ μόλις γίνω υπουργός”, “Θα αποκαταστήσω τους μισθούς των ένστολων” κλπ. Οι ένστολοι δεν θα πρέπει να παρασυρθούν και να πιστέψουν έναν τόσο ανακόλουθο και αναξιόπιστο άνθρωπο.

Από την άλλη, η πρόταση του Πάνου Καμμένου είναι βαθιά ανήθικη και δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει να διχάσει τους Έλληνες σε ένστολους και μη, ξεχνώντας ότι όλοι είμαστε ίσοι. Ο κ. Καμμένος για να μαζέψει ψήφους μας λέει ότι κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι από τους υπόλοιπους. Αντί να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια ο κ. Καμμένος, θα έπρεπε να κάνει κάτι πιο εφικτό. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση – οι δανειστές δεν έχουν αντίρρηση – να νομοθετήσει το δικαίωμα του δανειολήπτη να αγοράζει ο ίδιος το δάνειο του στην τιμή που το αγοράζει το fund, όπως γίνεται στην Κύπρο.

Όμως, Πάνος Καμμένος, όπως και οι υπόλοιποι, δεν δίνει δεκάρα για τους δανειολήπτες και κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού, αντί να κάνει πράξεις ουσίας. Ο λαός αρχίζει και ξυπνάει, όπως έδειξε στο συλλαλητήριο, και δεν πρόκειται να πιαστεί ξανά κορόιδο ούτε από τον Καμμένο, ούτε από κανέναν άλλο.