Απροστάτευτη η Α’ κατοικία των μικρών και μεσαίων εμπόρων και επιτηδευματιών

Απροστάτευτη μένει η Α’ κατοικία των φυσικών προσώπων οφειλετών, εμπόρων και επιχειρηματιών, οι αιτήσεις υπαγωγής των οποίων στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών θα απορριφθούν λόγω των εξαιρετικά αυστηρών προϋποθέσεων του νόμου. Το φλέγον αυτό ζήτημα έθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό, ο Βουλευτής ρώτησε σε ποιές ενέργειες προτίθεται να δεσμευτεί η Κυβέρνηση σχετικά με την προστασία τους, δεδομένου ότι από τα μέχρι σήμερα στοιχεία βεβαιώνεται ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων θα βρεθεί εκτός της ρύθμισης και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας τους, όταν μάλιστα η Κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει τον απρόσωπο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Με δεδομένη την ομολογία της Κυβέρνησης ότι μόνο μια άτυπη προσωρινή συμφωνία δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε πλειστηριασμό κατοικία αντικειμενικής αξίας κάτω από €300.000, ο κ. Καρράς ζήτησε από τον Υπουργό ρητή δέσμευση ότι θα λάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να προστατευτούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Όπως δε κατέληξε στην ομιλία του ο Βουλευτής, οι απαντήσεις του Υπουργού δεν ήταν πειστικές και η ανησυχία του διατηρείται έντονη. Τέλος, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέρχεται.

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης εδώ: