Α. Φωκάς για Νταβός: Καμία αναφορά στην παραχάραξη της ιστορίας

Για συνέχιση των μυστικών διαπραγματεύσεων, με ορατό ένα αποτέλεσμα που θα είναι εις βάρος του εθνικού συμφέροντος, κάνει λόγο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός.

«Είναι καλοδεχούμενες οι αλλαγές των ονομάτων του αεροδρομίου των Σκοπίων (λέγεται Μέγας Αλέξανδρος) και της κεντρικής λεωφόρου, που υποσχέθηκε ως κίνηση καλής θέλησης ο κ. Ζαεφ, ωστόσο δεν λύνουν το πρόβλημα. Μία άλλη κυβέρνηση, άλλωστε στο μέλλον, μπορεί να τα

επαναφέρει. Το μείζον είναι να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας για γλώσσα, εθνότητα κ.λπ., να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές κορώνες σε βάρος της χώρας μας και αναμφίβολα να μην προκύψει ονομασία που θα εκχωρεί τη Μακεδονία στα Σκόπια» αναφέρει ο κ. Φωκάς υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αφουγκραστεί την κοινωνία και να πετύχει τη μεγαλύτερη εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

«Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός κινείται με αμφισημίες και αμηχανία που δημιουργούν ένα θολό τοπίο. Η αμηχανία του, δε, ενισχύθηκε και από το πρόσφατο, μεγαλειώδες, συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Το να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες που συμμετείχαν ως εθνικιστές και ελλιπώς πληροφορημένους για το Σκοπιανό είναι μέγα λάθος. Είναι απλά πατριώτες. Είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται ο πατριωτισμός με τον ακραίο εθνικισμό. Η τακτική αυτή διχάζει τους Έλληνες και αποτελεί ένδειξη αλαζονείας» σημειώνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.