Ο Πάνος Σκουρολιάκος για τους άνεργους του ραδιοσταθμού «Ξένιος»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής 29.01.2018 που συζήτησε το θέμα της εργασιακής αποκατάστασης των πρώην εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ξένιος»  συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής κ. Πάνος Σκουρολιάκος.
Ο Σταθμός έκλεισε ουσιαστικά το 2010 και από τότε 45 εργαζόμενοι βρέθηκαν μετέωροι χωρίς να έχουν απολυθεί αλλά και χωρίς να αμείβονται.
Στο νόμο 4071/2012  υπήρχε έλλειψη σαφούς ρύθμισής ουσιαστικά γι’ αυτή την περίπτωση ήταν άχρηστος. Η παρούσα Κυβέρνηση, και ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης αντιμετώπισαν το θέμα με τον νόμο 4483/2017. Οι εργαζόμενοι με τον νόμο αυτόν της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να περάσουν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί υπήρχαν ενστάσεις από κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Στην ομιλία του ο κ. Σκουρολιάκος που έχει παρακολουθήσει το θέμα σ’ όλα τα στάδια του, τόνισε την ευαίσθητη και δύσκολη εργασία των εργαζομένων σ’ έναν ραδιοφωνικό σταθμό και ανέδειξε την αδικία που έχει συντελεσθεί σε βάρος των εργαζομένων του «Ξένιου». Ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους να βάλουν τέλος στην αδικία και την ταλαιπωρία των 45 συμπολιτών τους, με το πέρασμα τους στις υπηρεσίες του Δήμου όπως ο νόμος ορίζει.
Μετά από μία θυελλώδη συζήτηση, και αφού τοποθετήθηκε το σύνολο σχεδόν των μελών του Δ.Σ., κατά πλειοψηφία το σώμα αποφάσισε την αποκατάσταση των ανέργων του «Ξένιου» στο δικαίωμα της εργασίας.