Χαρά Κεφαλίδου για το Σκοπιανό: “Ανευθυνότητα και αφροσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης κλείνουν ένα παράθυρο ευκαιρίας”

Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη η βουλευτής Δράμας της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου καυτηρίασε τους μικροπολιτικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης στο ζήτημα της αναγνώρισης του ονόματος της γειτονικής μας ΠΓΔΜ. “Εκείνο που τρομάζει είναι η άγνοια κινδύνου και η αφροσύνη της Κυβέρνησης” σημειώνει η βουλευτής και συνεχίζει “η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, η έλλειψη ενημέρωσης για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιζητά συναινέσεις. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι παίζοντας επικίνδυνα με τα εθνικά θέματα δημιουργεί μια εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση”.

Αναφερόμενη στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόνισε την αξία της συμμετοχής του κόσμου που αποτελεί ‘καμπανάκι’ για το πολιτικό σύστημα. Οι περισσότεροι από τους πολίτες που συμμετέχουν είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που λειτουργούν αντι-συστημικά. Οι ασυλλόγιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης ακούμπησαν μια πολύ ευαίσθητη χορδή : το πατριωτικό τους συναίσθημα. Σίγουρα υπάρχουν και ακραίες φωνές που προσπαθούν να καρπωθούν την πατρότητα της λαϊκής αντίδρασης.

Η βουλευτής εστίασε την προσοχή της στην ανάγκη αντιμετώπισης της οργής του κόσμου από το πολιτικό σύστημα με ωριμότητα, επιμένοντας στην πάγια θέση της ότι “ Καθήκον κάθε πολιτικού είναι να ακούει τον κόσμο, να αποκωδικοποιεί το μήνυμα των πολιτών και να αποφασίζει σκεπτόμενος το μέλλον της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν το Κίνημα Αλλαγής έχει ενιαία θέση σημείωσε: «Για το καλό της χώρας πρέπει να προκύψει μια ενιαία θέση. Είναι ένα πολύ μεγάλο, εθνικό θέμα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με όρους αλήθειας, γενναιότητας και σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων”.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της, γιατί οι μέχρι σήμερα εξελίξεις δείχνουν ότι “ χάνουμε ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για το Σκοπιανό».