ΕΠΑΜ: Η προσπάθεια διχασμού και ενοχοποίησης του ελληνικού λαού θα αποτύχει παταγωδώς

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ, περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας

Η προσπάθεια διχασμού και ενοχοποίησης του ελληνικού λαού θα αποτύχει παταγωδώς!

Ποντάροντας στο τεταμένο κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, εξαιτίας των συλλαλητηρίων, ο Ν. Κοτζιάς ελπίζει να μετατρέψει αυτήν την ένταση σε πραγματικό εθνικό διχασμό. Με τη δήλωσή του ότι «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους», στήνει μια ύπουλη παγίδα, καθώς:

– Μας προϊδεάζει ότι το όνομα «Μακεδονία» έχει ήδη δοθεί και ότι δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει.

– Χαρίζει αυθαίρετα όσους πήγαν στο συλλαλητήριο, στη ΝΔ και το Πατριαρχείο.

– Συγκαταλέγει, εξίσου αυθαίρετα, όσους δεν πήγαν, στους συναινούντες στην κυβερνητική πολιτική και την διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων.

– Κατασκευάζει μια ψευδεπίγραφη λαϊκή νομιμοποίηση, μια πλαστή «λαϊκή εντολή» για τους προδοτικούς χειρισμούς της δοσίλογης κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα.

– Επιδιώκει να στρέψει αυτούς που πήγαν, ενάντια σε αυτούς που δεν πήγαν, ρίχνοντας στους δεύτερους το μπαλάκι της ευθύνης για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Στην ίδια λογική κινείται και το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του Τσίπρα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο «τουίτ» του Κοτζιά, αλλά για μια συντονισμένη κυβερνητική προπαγάνδα, με στόχο τον διχασμό του ελληνικού λαού και την ενοχοποίησή του για το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Η προσπάθειά τους αυτή θα πέσει στο κενό.

Ο ελληνικός λαός αρνείται να διχαστεί ανάμεσα στο «υπέρ» και στο «κατά» του συλλαλητηρίου, αρνείται να θέσει τη συμμετοχή ή μη συμμετοχή σε μια κινητοποίηση, ως μέτρο του πατριωτισμού και της αγωνιστικότητας κανενός. Ούτε όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο είναι «εθνικιστές» ούτε όσοι δεν πήγαν είναι «εθνομηδενιστές» και «προδότες». Πολύ περισσότερο, δεν είναι όσοι πήγαν φερέφωνα της ΝΔ ή του ιερατείου, ούτε όσοι δεν πήγαν εμφορούνται από… φιλοκυβερνητικά αισθήματα! Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το διακύβευμα δεν είναι το συλλαλητήριο, αλλά η υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Και σε αυτόν τον ιερό σκοπό, θα είμαστε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά!