Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στις διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά

Την απαγόρευση των διακρίσεων εις βάρος των καταναλωτών στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς «η Ενιαία Αγορά είναι μια σημαντική κατάκτηση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά, στο πλαίσιο της Ενιαίας Αγοράς δεν επιτρέπονται διακρίσεις οποιουδήποτε τύπου. Είναι λογικό λοιπόν, ότι η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά πρέπει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το γεγονός ότι το διαδίκτυο αξιοποιείται πλέον για την αγορά υπηρεσιών ή προϊόντων δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται οι διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών. Δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις αναλόγως της εθνικότητας του καταναλωτή ή αναλόγως του τόπου διαμονής ή του τόπου κατοικίας. Επομένως, οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνουμε και ο Κανονισμός ο οποίος πλέον καταργεί όλες αυτές τις διακρίσεις είναι ένα σημαντικό βήμα σε επίπεδο ΕΕ».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Όμως θα πρέπει να παύσουν και οι διακρίσεις που αφορούν το μουσικό περιεχόμενο και τα βιβλία. Αυτά κακώς έχουν μείνει εκτός Κανονισμού».